Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Világvége! Már csak 70 évünk van hátra?

A jövőkutatás két alapeleme a fantázia és az elemzés.
A futurológusok a múlt fejlődését vizsgálva igyekeznek alternatív jövőképeket felvázolni. Bizonyos változások azonban elkerülhetetlenek, csak az a kérdés, hogy mikor következnek be.

Dave Evans jövőkutató szerint legfeljebb két évet kell várnunk arra, hogy a világháló információmennyisége félnaponta megduplázódjon.

– Ma csupán 5%-át birtokoljuk annak a tudásnak, amelyet a következő 50 évben elsajátít az emberiség! Például már 2025-ben megtörténnek az első sikeres teleportációs kísérletek – állítja a neves amerikai jövőtudós.

2015
Az IBM kutatási előrejelzései szerint a következő öt évben piacra kerülnek olyan gépek, amelyek egészen kényelmessé teszik az életünket. Nem kell például hosszasan várakoznunk orvosainkra és személyes vizsgálatok alá vetnünk magunkat, hiszen ezt megtehetjük a ránk szerelt műszereken keresztül.

Elkészül a tolmács-telefon is, amelybe ha magyarul szólunk bele, az képes szavainkat bármilyen más nyelvre lefordítani, tehát a vonal másik végén lévő külföldi partnerünk anyanyelvén hallhat bennünket!

Megjelenik a háromdimenziós internet, a játékszenvedélyesek nagy örömére. Később a térbeli interneten keresztül járhatunk például vásárolni, ahol az eladók élőben segíthetnek nekünk.

Fontos újítás a nanotechnológiával tisztító berendezés, amely lehetővé teszi, hogy a Föld jelentős mennyiségű „mosogatólevéből" iható vizet produkáljon.

2080
Az orosz Vlagyimir Arenyev jövőtudós biztos benne, hogy 70 évvel később élő leszármazottaink nem használják már a pénzt, nem szállnak villamosra és nem kapnak jegyet az írásbeli vizsgájukra.

– Ami technológiailag és társadalmilag is meghatározó lesz, az a „Terminátor" című filmből ismert android robotok elterjedése. Az ő segítségükkel hatalmasat léphet előre az ipar, de egyszersmind hatalmas képzett munkástömeg kerül majd az utcára – szögezi le szomorúan az orosz kutató.

Az Ukrajnai Jövőkutató Egyesület elnöke, Dr. Szergej Vlaszov nagyon visszafogottan elmélkedik.

– Nem biztos, hogy a használati tárgyaink fognak eltűnni 70 év múlva, hanem talán maga az emberiség! – ijesztget a híres kutató. – Mindenestre néhány dolgot felsorolhatok, amelyek bizonyára „kimennek a divatból". Eltakarodnak az utunkból a hirdetőtáblák, más eszközökkel hirdetnek nekünk, eltűnik a fordítós- és a diafilm, helyettük kizárólag digitális gépeket fogunk használni. Már napjainkban is tapasztalhatjuk a nyakkendő divatjának lassú halálát, végleg néhány évtized múlva tűnnek el. Eltűnik a szabadon élő oroszlánpopuláció is, maradékaik rezervátumokba szorulnak vissza. Elbúcsúzhatunk az álmatlanságtól is, mert olyan szert találnak fel ellene, amelytől nem csak jól alszunk, de pihentebben is ébredünk. Kimegy a divatból kézírás, mert minden ilyesmit elektronikusan intézünk és végül nem fogunk Velencébe utazni, mert a tenger birtokába veszi a szerelmesek városát.

Teljes cikk>>

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. Mankapunka 2010. január 04. 23:32
  „Ezzel el van ismerve megint,hogy nekem lett igazam.Köszönöm Agyarország én így szeretlek.”
 • 31. Truder 2010. január 04. 18:12
  „Jajj, de jó, már azt hittem, csak három.. :)”
 • 30. Mankapunka 2010. január 04. 14:23
  „moderálva”
 • 29. Mankapunka 2010. január 04. 14:19
  „moderálva”
 • 28. józanparaszt 2010. január 04. 08:28
  „aha, az informatika meg a robotok szuper dolgok! osztán lesz-e majd valami ehetö kaja is ???????”
 • 27. ValóSág 2010. január 04. 07:03
  „Mankapunka!
  Inkább a kurucinfón oszd az észt! Nem ám már megmondog, hogy ki hisz, és miben! Ezek vagytok ti a sok ész és tudomány birtokában! Az ilyenek agyában már rég világvége van! Gondolkodj el! Miben hiszel te? Magadban? Kár! Még talán időben van, hogy észhez térj!”
 • 26. SPS 2010. január 04. 02:45
  „Ez azért így nagy szemétség!

  Nem lehetne mégis inkább 2012.
  Akkor legalább előbb megszabadulnék az olyan valutában felvett hitelemtől, ahol most nem szabad minaretet építeni.
  Most komolyan mi lesz ha jön valaki, és kitalálja, hogy 2090-ben lesz a világvége..., akkor
  A viccet félretéve.
  1. A Bors-ról: Kár a fáért, amit kivágnak, hogy azt az újságot kinyomtassák ( nem olvastam soha, és nem is fogom)
  2. Aki hívő - nem elsősorban "romlott katolikusra" gondolok- pontosan tudja a Bibliából, hogy az mber nem pusztithatja el a földet.”
 • 25. omm 2010. január 04. 01:12
  „A jövőkutatás két alapeleme a bulvár újságíró és az órabére.”
 • 24. Mankapunka 2010. január 03. 23:46
  „Bringás Kereszténységet ne keverd ide még példaként sem. Csak egy kitaláció a vallás,ez csak arra szolgál,hogy egy-ketten "elbújjanak a való világ elől".Nagy mese”
 • 23. Muaddib 2010. január 03. 23:07
  „Ha időutazók léteznek a jövőben, akkor már a jelenben is itt vannak.”
 • 22. egyolvasó 2010. január 03. 23:01
  „Lehet, hogy maradinak tűnők, de én legalább nem rugaszkodok el a valóságtól. A számítástechnika, a kommunikáció és a különböző egyéb technológiák rohamos fejlődése természetesen vitathatatlan, de a teleportálást megvalósíthatatlannak tartom. Mégiscsak élő szövetekről van szó. Az orvostudományban napjainkban - a látszat ellenére - is elég sok megoldatlan kérdés és probléma van. Az 1960-as években is tettek kísérletet a jövő megbecslésére (mai kor), de nem jött be. Az én kocsim még mindig kerekeken gurul, benzint fogyaszt és nem lakok egy egész városnyi embert befogadó égig érő felhőkarcolóban, de szerintem ezzel itt mindenki így van. A teleportálás örökre a fantázia világában marad.”
 • 21. Baradlay 2010. január 03. 22:53
  „Ez vonatkozik a "traktorosra" is???? Igaz,o a sinek kozott bringazik! A traktorral is!:))))”
 • 20. Bringás 2010. január 03. 22:29
  „Szomorú, hogy mi is a dinoszauruszok sorsára jutunk, ráadásul a saját hibánkból. Azt meg végképp nem értem mért jó ha a tudomány már nem az embert szolgálja. Azt sem hiszem el, hogy a Kereszténység (aminek 2 ezer éves múltja van, és abszolút nem függ a tudományoktól) csak úgy a következő 100 évben megszűnjön.
  Több elismert tudós nyilatkozta (ők nem jövőkutató Dr. Szergejek), hogy kell lennie egy bizonyos "Teremtő erőnek", akiknek a szava inkább hihető, mint a Bors nevű bulvár újság.”
 • 19. SPS 2010. január 03. 22:26
  „Basszus! Pont belefér a 120-ba...!!!!”
 • 18. Primax 2010. január 03. 22:26
  „kisalfold.hu - Bors Online
  Embert barátjáról...”
 • 17. Juveboy86 2010. január 03. 22:25
  „Tudom ismerem a számot :)”
 • 16. Mankapunka 2010. január 03. 22:21
  „Sub Bass Monster - Visszaszámlálás

  Juve Már régen megénekelte.”
 • 15. Juveboy86 2010. január 03. 22:19
  „"- Ma csupán 5%-át birtokoljuk annak a tudásnak, amelyet a következő 50 évben elsajátít az emberiség! Például már 2025-ben megtörténnek az első sikeres teleportációs kísérletek - állítja a neves amerikai jövőtudós."

  Amúgy viccet félretéve! Én nekem van ismerősöm akinek nem is egy rokona katonaságnál dolgozik.
  Sokan el nem hiszik mennyire fejlett a tudomány már. Állítólag már simán vannak vázlattervek teleportálásra is, meg már valaki azt is állította megtalálták a Rák ellenszerét. stb. Csak sokan legyítenek és a homokba dugják a fejüket. ANNYI MINDENT NEM MONDANAK EL AZ ÁTLAG NÉPNEK.... katonaság fejlesztésben és az orvostudomány ami a vírusok "genetikájával" foglalkozik stb, évekkel előrébb tart a fejlődés terén mint amit sokan gondolnának....

  11. hozzászólás Tóni ----> teljesen jogos a technikai fejlődéses gondolatod a gépekről :) én is így gondolom :)

  csak előző írásomban is ami van, az a baj, hogy a természet sokszor keresztbe tesz, meg tényleg az emebriség magát pusztítja a sok szemeteléssel, stb. MEg sajnos ahogy 2012-es filmben is volt, ha valami "katasztrófa" lenne, akkor is kik úsznák meg akiknek pénzük van meg a fejesek, mi köznép le lennénk ejtve... :)”
 • 14. ADAMOPELAG 2010. január 03. 22:16
  „a cikkek 90%-át a Borsonlien.hu-ról copizzák át egy az egyben... Elég ingerszegény egy lap ez a kisalföld!:(”
 • 13. Juveboy86 2010. január 03. 22:13
  „Semmi gond!!!!

  Addigra bőven elszaporodnak a szolizottak magyarországon, itt is sivatag lesz meg Mad maX :D:D...

  Jah és majdnem kihagytam:) NE FELEDJÉTEK majd a világ orvosi szövetsége bejelenti , hogy a következő 70 évben még levonul a h2n2-libainfluenza , h3n3-választási influenza, h4n4- 4es metró infulenza stb stb :D:D:D Oltassatok :D
  (habár úgyis a biológiai fegyverek időszaka jön... úgyh. meglehet .... az oltást :D )
  Vicc minden!!!! Úgy is olvadnak a sarkakon a jéghegyek, majd jön a sok özönvíz, meg a mai fiatalság felnő és úgyis szétcsesznek mindent meg rongálnak.... AZ EMBERISÉG SAJÁT MAGÁT PUSZTÍTJA EL.... ennyi :)”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint az 53. héten megtartott hatos lottó számsoroláson a… Tovább olvasom