Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Világszínvonalon szurkolunk

Az országot szinte ellepték a labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit teraszokon néző emberek. Olcsó sör és megfizethetetlenül jó hangulat jellemezte hazánkat Szegedtől Győrig.

De nemcsak azok a szurkolók éltek és vidultak ezeken a közösségi tereken, akik nem tudták megfizetni a Dél-Afrikába szóló repülőjegyet, akadtak olyan sportriporterek is, akik ott voltak a teraszokon. Sőt, szervezték azok programját. Gulyás László már csak félig szakmabeli, pedig öt vb-ről tudósított eddig. A hangulata ettől lehetne keserédes, de a fociszeretete megkérdőjelezhetetlen, és így a sok szurkoló láttán elégedett.

– Mindjárt elkezdünk a fociról és a sportról beszélni, de nyugtasson meg, nem fog vizet prédikálni és közben bort inni.

– Ha arra gondol, magam sportolok-e, elmondhatom, igen. Reggel hatkor mindennap futok. Hetvenöt percet. Ezt tettem, amíg Győrben voltam a vb alatt. Volt olyan nap, hogy még kerékpároztam is egy keveset.

Gulyás László. Fotó: Veréb Simon
Gulyás László. Fotó: Veréb Simon

– Akkor csapjunk a közepébe. Az önről szóló hírek között ott elakadtam, hogy MTV...

– Már régen nem MTV. Két éve azt mondták, köszönik, nem kérnek belőlem. Ezt tudomásul vettem.

– Pedig egyik meghatározó arca volt a sportszerkesztőségnek.

– Nincsenek meghatározó arcok, csak szimpatikusak vagy kevésbé szimpatikusak.

– Nem számít a szakértelem, az, hogy valaki nem bakizik sokat élő adásban, hogy hány nyelvet tud?

– Őszintén? Nem.

– Csak kicsit tűnik letörtnek, bár gondolom, az utcán naponta szólongatják le, emlékeztetve arra, amikor gyakrabban szerepelt a képernyőn. Hiszen arca, a jellegzetes kis szemüvege nem ment ki a köztudatból.

– Szerencsére nem felejtettek el. Van még egy interjúműsorom a Sport1-en. A közszolgálati rádióban is szerepelek még, és emellett tanítok. No meg csináltunk egy barátommal egy rendezvényszervező céget. Igyekszem nem visszanézni a múlton tűnődve. Előre kell menni.

 

Szegedi és Győri pillanatképek a telt házas vb-teraszokról.


– Most mégis arra kérem, nézzen vissza. Legalábbis az elmúlt két hétre. Milyen volt a vb?

– Gyenge. A futball keménysége jött csak át. Kevés olyan igazi mérkőzés volt, ahol megvillant a játék minden szépségével. Ki gondolta volna, hogy Argentína, Anglia és Portugália nélkül alakul ki a legjobb négy mezőnye? Az európai csapatok fáradtak voltak, bár spanyol győzelem született, de érezni lehetett a kimerültséget. Egy-nullra nyerték csak a meccseiket az új világbajnokok. De kellemes meglepetés volt például számomra a németek játéka. A rádiónak éppen én közvetítettem azt a meccset, ahol korábban három-nullra legyőztek minket. Már akkor érezni lehetett, ami a korábbi német együttesekre nem volt jellemző, rájuk igen: játszanak. Így érnek el eredményt.

– Sportriportercsaládból származik, édesapja, Gulyás Gyula is elismert sportriporter volt. A hagyomány folytatódik?

– Nem. A fiam jogász.

– Örül ennek?

– Igen. Mert tudom, mit jelent a mi szakmánk. Itt nem lehet megfelelni mindenkinek, jönnek-mennek a főnökeid, egyik segíteni akar, a másik nem. Szóval örülök, hogy jogász lett a fiam. Egyébként is a mostani kollégákból hiányzik az empátia.

– Kifejtené bővebben a véleményét a kollégákról, akadt, aki azt mondta róluk, nincsenek már arcok közöttük.

– Megvan a véleményem róluk, de nem mondom el.

– De a vb-lázról Magyarországon csak mond valamit.

– Szerintem ez a láz a teraszokon teljesedett ki. A legtöbb város megtalálta az ezekben lévő lehetőségeket. Győrben, Szegeden százezrek mentek ki beszélgetni, szurkolni, közösségi életet élni. Szeretik az emberek közösségben nézni a mérkőzéseket. Számomra egyébként az volt a legnagyobb öröm, hogy egész családokat láttam kijönni szurkolni. Magyarországnak világszínvonalú szurkolói vannak. Hogy ilyen csapatunk is legyen, ahhoz szerintem kell még tíz év.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idegen akcentussal ébredt

Állítólag idegen akcentussal ébredt egy nő Új-Zélandon: a helyi nyelvi sajátosságok helyett walesi,… Tovább olvasom