Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Videós interjú Both Andrással, az RTL Klub hangjával

Both András eddig minimum félmilliószor kérte arra az RTL Klub nézőit, hogy: maradjanak velünk! Az ország legnagyobb tévécsatornájának hangját munkahelyén látogatta meg az ntv1.hu riportere...
"Én színész vagyok és annak tartom magam a mai napig, az már más dolog, hogy mást csinálok... A cégtől kaptunk névjegykártyákat évekkel ezelőtt, arra az van odaírva, hogy a foglalkozásom station voice, tehát csatorna hang!" - meséli az ntv1 videójában Both András, aki az RTL Klub székházában fogadta a stábot. A színész karrierje még 1978-ban kezdődött a Magyar Televízió versmondó versenyeivel, de ezután kőszínházakban játszott és reklámhangként is dolgozott, végül teljesen véletlenül került az ország legnézettebb tévécsatornájához. "Már a versmondó versenyek országos ismertséget adtak. A celeblétről csak annyit, hogy annak idején az ifjúsági magazinban két oldalas interjúk voltak velem és minden matek óra úgy ért véget, hogy a tanárnő kivett a zsebéből 20-30 rajongói levelet, ami nekem jött az iskolába..." - emlékszik vissza pályája kezdetére Boci, akinek a hangját ma már egy ország ismeri.

"Egyszer egy operatőr barátom felhívott, hogy lenne egy alámondási feladat és megkérdezte, hogy vállalom-e. Én igent mondtam, onnantól kezdve pedig folyamatosan dolgoztam és a mikrofon mögött tanultam. Szinkrontanárunk volt, de ezt a világot nem ismertük! A legelső reklámokat még úgy vettük fel a filmstúdióban, hogy végtelenített szalagon ment a reklám és minden hangnak a megfelelő képkockára kellett esnie, ez azt eredményezte, hogy egy harminc másodperces szöveg felvétele másfél órát vett igénybe!" - magyarázza Both András.

A színész 1997-ben került kapcsolatba először az akkor indulófélben lévő RTL Klubbal. "A Kunigunda utcába kellett mennem egy válogatásra, amiről akkor még nem tudtam, hogy ott casting van. Kellett mondanom valamilyen szöveget, azt hittem, hogy azt majd a híradó mögé használják... Ezután hazamentem és rá három hétre hívott fel valamilyen Zsuzsa, aki törte a magyart és mondta, hogy én vagyok az RTL hangja!" - nevet fel az ntv1 videójában András, aki azóta is minden nap órákon át kölcsönzi a hangját a kereskedelmi csatorna promóciós anyagaihoz.

Talán mindenki arra kíváncsi a leginkább, hogy mi az a mondat, ami a legtöbbször hangzik el Both András szájából. "Egyáltalán nem gyűlölöm ezt a mondatot, viszont már körülbelül félmilliószor elmondtam, hogy maradjanak velünk mert következik a... Azt kívánom, hogy legyen még így minimum tíz évig és akkor nagy baj nem lesz!" - mondja az RTL Klub hangja, aki szivarozás közben arról is mesélt, hogy sokszor a saját otthonából juttatja el a felmondott hanganyagokat a munkaadói részére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két pasi meg egy kicsi: Ashton Kutcher veszi át Charlie Sheen szerepét

Ashton Kutcher veszi át a Két pasi meg egy kicsi című népszerű amerikai tévésorozatból márciusban… Tovább olvasom