Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Videó került elő Paul Walker halálos balesetéről

Másodpercekkel a becsapódás után halálos tűzgolyóvá változott a piros Porsche, amelyben a világhírű színész és barátja ült.
Egy térfigyelő kamera megörökítette a végzetes pillanatot, amikor a Halálos iramban 40 éves sztárjának autója egy oszlopnak csapódott és kigyulladt - írja a Bors.

Közben kiderült, hogy a színész és autóversenyző barátja korábban valamilyen műszaki hibát próbáltak megjavítani a kocsin, így egyre valószínűbb, hogy a sportautó meghibásodása miatt következhetett be a tragédia.

A térfigyelő kamera felvételéért kattintson ide! >>

Nem gyorsulási verseny okozta Paul Walker halálát

A nyomozók kizárták, hogy egy másik autónak is köze lett volna a Halálos iramban-filmek sztárjának, Paul Walkernek a halálához - közölte hétfőn rendőrségi forrásokra hivatkozva a CNN amerikai hírtelevízió.

A nyomozók utánajártak annak a telefonon kapott "fülesnek" miszerint gyorsulási verseny okozhatta a tragédiát, és hogy egy másik gépkocsi is a helyszínen lehetett, amikor a 2005-ös Porsche Carrera GT lámpaoszlopnak csapódott és kigyulladt. A vizsgálat azonban bizonyíték híján kizárta ezt az elméletet. A Porschét sajtóértesülések szerint Walker egy barátja és autóversenyző társa, Roger Rodas vezette, ám ezt hivatalos források nem erősítették meg.

Annyi bizonyos, hogy a Porsche túllépte az úton megengedett sebességet. Az autó által eltalált lámpaoszlopon egy 45 mérföldes (72 kilométeres) sebességkorlátot jelző tábla volt. A balesetet szenvedett, 10 hengeres, 610 lóerős gépkocsit az Autoweek magazin szerint még a hivatásos gépkocsivezetők is nehezen kormányozható típusnak tartották.

Zarándok hely lett Paul Walker balesetének helyszíne. Fotó: MTI (galéria)

Walker és Rodas szombaton egy Santa Clarita-i üzleti park területén halt meg, Hollywoodtól mintegy 50 kilométernyire északra. Az utat, amelyen a baleset bekövetkezett, gyakran használják versenyekre. Két évvel ezelőtt a seriffi hivatal gyorshajtókra csapott le ezen az útszakaszon.

A két, felismerhetetlenségig összeégett holttest személyazonosságát hivatalosan még nem tudták megállapítani. A halottkém kedden - egyebek mellett a fogászati kezelési naplóra támaszkodva - igyekszik majd minden kétséget kizáróan megállapítani, hogy ki ült a volánnál és ki az utasülésen. A fogorvostól az adatok hétfőn még nem érkeztek meg a hivatalba.

Walker éppen a Halálos iramban (Fast and Furious) sorozat hetedik darabján dolgozott, amely jövőre került volna a mozikba. Egyelőre nem világos, hogy folytatódik-e a Vin Diesel főszereplésével készült széria forgatása, amely 2001 óta bruttó 2 milliárd dollár hasznot hozott készítőinek.

A baleset alig néhány száz méterre a 38 éves Rodas autóüzletétől történt. A két férfi a nap folyamán korábban részt vett egy jótékonysági rendezvényen a Fülöp-szigeteki Haiyan tájfun áldozatainak megsegítésére. A 40 évesen életét vesztett Walker hollywoodi körökben ismert volt karitatív tevékenységéről.

Korábban írtuk:

A nyomozók vasárnap azt a tippet kapták telefonon, hogy egy másik gépkocsi is a helyszínen volt, amikor a Walker autóversenyző társa által vezetett 2005-ös Porsche Carrera GT lámpaoszlopnak csapódott és kigyulladt. A Los Angeles megyei seriffi hivatal kivizsgálja annak lehetőségét, hogy a tragédia valóban versengés során következett-e be, mint ahogy annak is megpróbál utána járni, hogy ha ilyen nem is történt, okozhatta-e a balesetet egy hirtelen irányt változtató másik jármű.

Annyi bizonyos, hogy a Porsche túllépte az úton megengedett sebességet. Az autó által eltalált lámpaoszlopon egy 45 mérföldes (72 kilométeres) sebességkorlátot jelző tábla volt. A balesetet szenvedett, 10 hengeres, 610 lóerős gépkocsit az Autoweek magazin szerint még a hivatásos gépkocsivezetők is nehezen kormányozható típusnak tartották.

Paul Walker
Paul Walker

Walker és a sajtóértesülések szerint a Porschét vezető Roger Rodas szombaton egy Santa Calarita-i üzleti park területén halt meg, Hollywoodtól mintegy 50 kilométernyire északra. Az utat, amelyen a baleset bekövetkezett, gyakran használják versenyekre. Két évvel ezelőtt a seriffi hivatal lecsapott a gyorshajtókra ezen az útszakaszon.

A két halott személyazonosságát hivatalosan még nem állapították meg. A hétfői boncolás során egyebek mellett a fogászati kezelési regiszterre támaszkodva igyekeznek majd minden kétséget kizáróan megállapítani, hogy ki ült a volánnál és ki az utasülésen.

A tragédia helyszínét Walker rajongói virágokkal borították el a hétvégén. A színész éppen a Halálos iramban sorozat hetedik darabján dolgozott, amely jövőre került volna a mozikba. Egyelőre nem világos, hogy a forgatás folytatódik-e.

A baleset alig néhány száz méterre Rodas üzletétől történt. A két férfi a nap folyamán korábban részt vett egy jótékonysági rendezvényen a Fülöp-szigeteki Haiyan tájfun áldozatainak megsegítésére. A 40 évesen életét vesztett Walker hollywoodi körökben ismert volt karitatív tevékenységéről.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi cukiság: Lily, a kiselefánt első éve - videó

Az oregoni állatkertben született ormányos első éve két percben. Tovább olvasom