Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Versben számol be egy bűncselekményről a román rendőrség

Hargita megye rendőrségének honlapján a bűncselekményekről szóló közlemények végén keddtől egy-egy tréfásnak szánt versike is megjelenik.
Egy-egy tréfásnak szánt versike is megjelenik keddtől a székelyföldi Hargita megye rendőrségének honlapján a bűncselekményekről szóló közlemények végén – közölte a hírt a maszol.ro erdélyi magyar portál.

A rendőrségi honlapon versike kíséri azt a hírt, hogy egy gyimesfelsőloki férfi majdnem agyonütötte ivócimboráját egy deszkával, és arról a balesetről szóló közleményt is, amelynek az úttesten szabálytalanul átkelő férfi volt az áldozata.

A portál a román nyelvű epigrammák egyikének a magyar fordítását is közölte:

"Mellbe ütötte barátját egy léccel,
mert az isten megáldotta ésszel.
A bajt csak akkor észlelte,
mikor a rendőrség keresni kezdte".

Gheorghe Filip, a rendőrkapitányság szóvivője a portálnak elismerte, hogy ő maga a szerzője az epigrammáknak. "Az a célom, hogy megpróbáljam a humor segítségével felhívni az emberek figyelmét a társadalmi együttélés szabályaira, hátha így jobban sikerül" – magyarázta a szóvivő.

Filip hozzátette: szívesen írna epigrammákat magyarul is, mert Hargita megyét többségében magyarok lakják, ám ez meghaladja nyelvi képességeit. "Még a románul írt epigrammáim sem a legsikerültebbek" – ismerte el a rendőrtiszt.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már támad a dér - Jön a tél - fotó

Tovább olvasom