Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Velencei álom

˝Tele vagyunk tervekkel, már csak a jóistent kell kérni – főleg nekem –, hogy egészséget adjon. Most, hetven után jutott eszembe először ez a gondolat, mert eddig nem vettem észre az évek múlását˝– mondta elgondolkodva Korda György egy fellépést követően.

Őt és feleségét, Balázs Klárit alig akarta a közönség leengedni a színpadról.

– Nem kíméljük az erőnket, mert nem lehet félvállról venni, visszaélni a közönség szeretetével, amit csak minél nívósabb műsorral lehet meghálálni – jegyezte meg Korda György, miután a félórásra tervezett fellépésük másfél órásra sikeredett.

A házaspár a ˝Találd ki gyorsan a gondolatom˝ című dallal kezdte műsorát. S mint állítják, náluk ez a hétköznapokban is így van.

– A színpadon is és a magánéletben is így van. De mégiscsak harminc év, amit együtt töltöttünk – mondta Balázs Klári, majd férje folytatta: – Sokszor valamelyikünk mond egy mondatot, s egyszerre fejezzük be, vagy azt megjegyezzük, hogy pont ezt akartam mondani.


– Mivel tartják karban a hangjukat?

– Én például soha nem dohányoztam, bár ezt Gyuri nem mondhatja el... – jegyezte meg némi éllel Balázs Klári.

– Komolyra fordítva – vette vissza a szót Korda György –, mindketten vigyázunk a hangunkra, nem éltünk vissza vele, nem üvöltöttük ki. Ugyanakkor ott van a rutin, s van egy technikai tudás, amit az ember megtanul ifjúkorában. Azt most tudjuk kamatoztatni.


– Mennyire kritikusak egymással?

– Kinek mondjam meg a véleményemet őszintén, ha nem a társamnak? De azt elvárom tőle is, még akkor is, ha sokszor nem esik jól. De ha nem lennénk őszinték egymáshoz, nem tudnánk továbbfejlődni. S ha már az elején beszéltünk a sikerről, talán az a titka, hogy soha nem vagyunk megelégedve önmagunkkal. Mindig akarunk valami mást, valami újat, amit nem mutattunk meg önmagunkból. Énekelhetném a slágereimet, hiszen voltak s vannak bőven. De mégis a legkedvesebbek az újabbak – magyarázta Korda György.


Korda György és Balázs Klári
Korda György és Balázs Klári Fotó: Bertleff András

– Az operalemeze megszületése is ennek köszönhető, Klárika?

– Igen, mindenképpen szerettem volna valami mást csinálni, megmutatni magamból azt, amit nem ismernek a nézők. Azt is tudom, hogy erről a lemezről nem tudok minden helyen énekelni. Például Carment vagy a Csók-áriát. De a Titanic-feldolgozásra mindenhol „vevő" a közönség. Hozzánk még nem tört be – mint Nyugat-Európában és a tengerentúlon már évek óta van –, hogy a klasszikusokat átcsempészik a popműfajba. De nagyon örülök, hogy megcsináltam ezt a CD-t, ami nekem egy kis ékszer – válaszolta Balázs Klári.


– A Velencei-tó mellé költöztek. Miért váltottak?

– Egy álmunk vált valóra, az, hogy egy tóparton legyen a házunk. Véletlenül jártunk arra, s úgy szerettünk bele a környezetbe. Nagyon jól érezzük ott magunkat – válaszolta Balázs Klári, majd férje folytatta:

– A barátokhoz visszajárunk. Van két pókerklubom, így megvannak a kötelező pókernapok, s a szállodánkban a barátainkkal találkozunk. Ez a Velence egy olyan különös hangulat, amitől meg lehet nyugodni, feltöltődni. A mai fellépés előtt is kint üldögéltünk, csodás élmény. Pedig ha valaki lefestené, azt mondanák rá, hogy giccs.


– Milyen terveik vannak?

– Tele vagyunk tervekkel. Most, hetven után jutott eszembe először ez a gondolat, mert eddig nem vettem észre az éveket. Belém hasított, hogy hetvenéves lettem, s akkor azt mondom: nagyon szeretnék sportszerűen, okosan élni, de ehhez a jóisten szeretete kell. De hát annyit segített nekem, annyit adott, hogy úgy érzem, ezt a jó szokását megtartja – mondta végül Korda György.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dublőrök helyettesítették az egyetemistákat az előadásokon

Dublőröket küldenek maguk helyett az egyetemi előadásokra a munkavállaló kijevi diákok. Tovább olvasom