Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Véget ért az utolsó magyar snowboard kupafutam

Gianni dobogós helyezést ért el a legjobb snowboardosok között.
Sikerrel zárult a Make Some NOiSE nevű rendezvény küldetése, hogy összehozza a magyar snowboard élet több generációját. A hétvége alatt minden korosztály képviselte magát: közel száz sportoló nevezett be a versenyekre. A speciális kanyartechnikáról szóló banked slalomon nemcsak a profik értek el eredményt, Gianni Annoni harmadikként végzett a senior kategóriában.

A Make Some NOiSE nevű rendezvény-t egy 30 évesen elhunyt deszkás, Makács Zoli emlékére, valamint a közösséget korán itthagyó snowboardos barátok tiszteletére szervezték. Zoli kedvenc trükkje a nose press, a deszka orrán csúszás volt, amely egy gyorsan elsajátítható alap trükk, azonban nehéz igazán szépen kivitelezni. Péntek kora este összegyűltek a barátok és a legjobb riderek, hogy együtt hozzák ki a legjobbat ebből a trükkből és így tisztelegjenek a barátok előtt. Ezt követően egy big air bag-ben gyakorolhattak a résztvevők. Ez a hatalmasra felfújt paplan mindenkinek lehetőséget adott, hogy nehéz trükköket próbálhasson ki kockázat nélkül.

A szombati nap sűrű programja szikrázó napsütésben az alpin versenyszámmal indult, amelyen végül Pátkai Marcell futotta a legjobb időt, Sümegi Péter és Pallag Tibor előtt. A nők között Viszlay Vanda, Stróbl Apolka és Schneider Sára állt föl a dobogóra.

Ezt követte a látványos, most már olimpiai versenyszámként nyilvántartott slope style futam. A helyszínt biztosító mátraszentistváni Sípark ismét kitett magáért: változatos, több ugratóval és csúszóelemmel tarkított pályával készült az eseményre. A férfi snowboardosok között Kis Benedek, a férfi freeski versenyzők között pedig Csanaky Péter nyert. A női hódeszkásoknál Czika Krisztina, míg a síelőknél Gyetvai Katalin lett a legjobb.A rendezvény nemcsak a helyieket csábította a szabadba, többen utaztak a Mátrába vidékről, hogy versenyezzenek, vagy csak amatőrként megnézzék a legjobbakat és közben csússzanak egyet. Hírességekből sem volt hiány. Papp Gergő, a TV2 műsorvezetője, Gianni, valamint a Barátok Köztből ismert Barna Zsombor is snowboardot csatolt a Síparkban.

Szombat délután a döntött kanyarokkal tűzdelt, speciális kanyartechnikáról szóló banked slalom verseny következett. Banked slalom-ot még nem rendeztek Magyarországon, így mind a szervezők, mind a résztvevők kiváncsian várták, milyen pályát sikerül építeni. A hótartalékoknak köszönhetően magas döntött kanyarokkal tűzdelt, igazán technikás pályát sikerült kialakítana a Sípark ratrakos brigádjának és egy lelkes lapátos csapatnak.

A kicsiktől a nagyokig mindenki élvezte a pályát, amelyben a versenyszámok indulói között több mint 30 év korkülönbség volt. Ebben a versenyszámban külön senior korcsoportot is indítottak, amelyben Sticzay Péter nyert, Gianni Annoni pedig harmadikként végzett.

A Make Some NoiSE ideje alatt a legfiatalabb generáció a Kids On Board táborban csiszolta tudását, és kapcsolódott be a hazai snowboard versenyek világába.

A vasárnapi nap a már jól ismert MuMuS snowboard csapatverseny jegyében telt. A rekordszámú nevezőt látva, a szervezők úgy döntöttek, hogy ez alkalommal sorsolják a csapatokat, így azok is elindulhattak, akik nem tudták összeszervezni a háromfős csapatot. Az izgalmas fináléban, három csapat gyűjtötte be a kiesést jelentő S betűt, így a Balogh Ádám, Fritz Botond, Bogár Bálint összetétetelű, PASSZ névre keresztelt csapat győzedelmeskedett. A MuMuS díjkiosztója után, mielőtt mindenki hazaindult, a résztvevők megfogták egymás kezét és egy nagy körbe állva együtt emlékeztek az elvesztett barátokról.

A mátrai Síparkban rendezett futammal lezárult a Magyar Snowboard Szövetség idei szezonjának hivatalos kupasorozata, már csak az országos bajnokságon bizonyíthatnak a sportolók. Március 15-18 között a 20. Fundango Snowboard Magyar Bajnokságon és Síkupán kiderül, ki lesz a bajnok.

Eredmények

Slope stlye snowboard

Férfi
1. Kis Benedek
2. Kocka Gergő
3. Manninger Máté

Női
1. Czika Krisztina
2. Nebusz Csenge
3. Kis-Simon Maresz

Junior
1. Kováts Domonkos

Gyerek
1. Szajkó Balázs
2. Fricz Botond
3. Fricz Balázs

Slope style ski

Férfi
1. Csanaky Péter
2. Bánkúty Bence
3. Miklósvári Ambrus


Női
1. Gyetvai Katalin
2. Visy Dóra

Junior
1. Dóra Sebastian
2. Jordán Belián
3. Elek Álmos

Gyerek
1. Tóth Kristóf

Alpin

Férfi
1. Pátkai Marcel
2. Sümegi Péter
3. Pallag Tibor

Női
1. Viszlay Vanda
2. Strobl Apolka
3. Schneider Sára

Gyerek
1. Hrustinszki Tamás
2. Nagy Bence


Banked Slalom

Férfi (1976-)
1. Sticzay Péter
2. Márkusz Roland
3. Gianni Annoni

Férfi (1977-1993)
1. Balogh Ádám
2. Pátkai Marcell
3. Takács Balázs

Gyerek
1. Fricz Botond
2. Fricz Balázs
3. Szajkó Balázs

MuMuS Csapatverseny

1. PASSZ – Balogh Ádám, Fricz Botond, Bogár Bálint
2. FEKETE KARÁCSONY – Lotfi Peiman, Ajtay András, Bozó Károly
MARADÉK SE – Czét-Tóth Máté, Kováts Domonkos, Pordán Attila
MUSKETIEREN – Kiss Benedek, Sticzay Péter, Viczián Gábor


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koronatanú áll Damu Roland mellé?

Az első fokon hat év börtönre ítélt színész a héten áll újra a bíróság elé, ahol nem várt segítséget… Tovább olvasom