Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Véget ér az Esküdt ellenségek

Leveszi műsoráról az NBC televíziós csatorna az Esküdt ellenségek (Law Ú Order) című, húsz éve futó főműsoridős filmsorozatát.

Az NBC közleményben tudatta, hogy a hónap végén befejezik az eredeti Esküdt ellenségek sorozatot. Ezzel meghiúsult Dick Wolf, a széria alkotójának álma, hogy az Esküdt ellenségek legyen a leghosszabb időn át futó főműsoridős tévédráma.

Holtversenyben végezte a Gunsmoke című hatvanas évekbeli westernsorozattal, amit szintén húsz évadon át vetítettek.

A főműsoridős tévésorozatok csúcsát a Fox televízió Simpson család című animációs vígjátéka tartja, ami már a 21. évadát tapossa.

Bár a New Yorkban játszódó, és gyakorta aktuális, az újságok címlapján szereplő bűnügyi sztorikat is feldolgozó Esküdt ellenségek-sorozatnak 2002-ben még átlagosan több mint 18 millió nézője volt, az idei átlag már csak kicsit haladta meg a hétmilliót.

Az NBC a hét végén azt is bejelentette, hogy folytatják az Esküdt ellenségek: Los Angeles, valamint a Különleges ügyosztály: Meggyalázott áldozatok című testvérsorozatot. Az eredeti sorozatból, amit alkotói, kritikusai és rajongói gyakorta emlegetnek "anyahajóként", az idők során négy testvérsorozat nőtt ki, nemzetközi változatok és videójátékok is születtek.

Az NBC-közleménnyel szinte egy időben olyan találgatások láttak napvilágot, hogy az "anyahajót" talán átveszi egy másik csatorna. A legvalószínűbbnek a TNT kábelcsatornát tartják, amely eddig a sorozat ismétléseit sugározta. A spekulációkat azonban eddig semmilyen hivatalos forrás nem erősítette meg.

Jeff Gaspin, az NBC elnöke elismeréssel emlékezett meg az 1997-ben Emmy-díjjal kitüntetett búcsúzó sorozatról és Wolf munkájáról, ami szerinte továbbra is olyan nagy hatással lesz a műfajra, amit eddig más sorozat nem ért el.

Michael Bloomberg, New York polgármestere - aki maga is feltűnt a sorozatban - szintén hálásan idézte fel, hogy az Esküdt ellenségek az eltelt húsz év alatt a város intézményévé vált, hiszen több mint 150, szintén New Yorkban megtelepedett tévéműsor előtt taposta ki az utat, és a metropolist alkalmas forgatási helyszínnek mutatva önmagában is jó reklámként szolgált.

Az Esküdt ellenségek nyitó epizódját 1990 szeptemberében mutatták be, az utolsó részt pedig - több mint 450 epizód után, a huszadik évad végén - hétfőn láthatja az amerikai nézőközönség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megoldódhat a Mount Everest meghódításának rejtélye

Megoldódhat a hét végére egy ausztrál hegymászó jóvoltából a történelmi rejtély, hogy mikor… Tovább olvasom