Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Végelszámolás alatt a Photo Hall

A kereslethiánnyal és a versenytársként megjelenő hipermarketek, az internetes vásárlás elterjedésével magyarázza a Photo Hall egyik vezetője, hogy szinte "derült égből villámcsapásként" kellett bezárni a cég boltjait.
Pozsonyi Gábor az fn.hu-nak adott, csütörtökön megjelent interjúban közölte: a cég végelszámolás alatt áll, kifizetik a dolgozók elmaradt bérét.

Pozsonyi Gábor szerint az alkalmazottak sem tudtak arról, hogy bezárják a céget, az előzmények menedzselhetetlenül és kontrollálhatatlanul egyszerre történtek, egy napon. A cégvezető a Photo Hall május 6-i bezárásáról azt mondta: folyamatosan csökkent a forgalmuk, a szállítók elkezdték feltételekhez kötni a további szállítást, fogyott a készlet, amelyet megpróbáltak a nagyobb forgalmú üzletekbe koncentrálni. Amelyik üzletből azonban elhozták a készletet, ott a bérbeadó megijedt, és mivel a boltban lévő áru zálog a bérleti díj mögött, egyes helyeken bezárták a boltot. Eközben a beszerző nem tudott árut vásárolni - magyarázta.

Pozsonyi Gábor kiemelte: csökkent a kereslet a vásárlók jövedelemcsökkenése miatt, eközben újabb, komoly versenytársak jelentkeztek az elektronikai cikkek piacán: a hipermarketek. Szerinte abban a világban, amelyben hipermarketekben és interneten vásárolnak az emberek, valószínűleg nincs szükség egy olyan üzletláncra mint a Photo Hall, kis üzletekkel, szakértő eladókkal.

Kiemelte: mind a 93 aktív dolgozó megkapj a bérét, végelszámoló feladata többek között, hogy a törvényes előírásoknak megfelelően ezeket a kifizetéseket teljesítse.

Pozsonyi Gábor az interjúban többször is utal arra, hogy 2009-ben fizetésképtelen céget vettek át, amelyet a bankok és a beszállítók finanszíroztak és amelynek igazi értéke az ingatlanjai voltak: egy irodaház és tíz saját tulajdonú üzlethelyiség. Aláhúzta: a tíz üzletet eladták, ebből fizettek vissza 300 millió forintot a bankoknak; az irodaházat megtartották ez hitelbiztosítékként funkcionált. Az új vezetés átalakította a finanszírozást, a költségszerkezetet, a havi 140 millió forintos működési költséget idén márciusra 60 millióra csökkentette, drasztikusan átalakította a bolthálózatot, és emellett alig küldött el embert.

2009-ben az előző évi 508 milliós veszteséget megfelezték, 260 millió forintra csökkentették, de a 2010-es karácsonyi forgalom messze elmaradt a várakozásaiktól. Ennek az is következménye lett, hogy megnőtt a cég tartozásállománya, a bevásárolt készletet nem tudták eladni - mondta Pozsonyi Gábor. +

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megugrott a Lukoil profitja

Megugrott a Lukoil profitja az idei első negyedévben, mert a nyersolaj árának emelkedése bőven… Tovább olvasom