Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Vásáry André hangját adta Révész Ákos festményeihez

A művészetek hatnak egymásra! Révész Ákos festőművész többek közt Vásáry André zenéjét hallgatva alkotta meg a flow élményt.
Flow élményt, a hétköznapi rohanásból kikapcsolt, elengedett, átszellemült megélés élményét nyújtotta Vásáry André közreműködésével a május 14-ei megnyitóján a Kertész29 Galériában Révész Ákos. Az alkotó és a galéria vezetője az elmúlt négy év alatt készült három festménycikluson vitte végig az érdeklődőket. Föld, Víz és Levegő az első sorozat címe. A másodiké Tejút, és a kiállítás címét is adó harmadik a FLOW-Áramlás. Vásáry André előadásában az egyes ciklusokhoz kötődő dalok hangzottak el, melyekkel azt a bizonyos flow élményt szeretnénk teljessé tenni az érdeklődők számára. A rendezvényre a Tabu Tv stábja is ellátogatott!

"Most első alkalommal dolgoztunk együtt Ákossal, de nagyon-nagyon örültem a megkeresésnek! A festőművész már az első beszélgetés után küldött nekem képeket egy levélben és amikor megláttam őket, már azonnal éreztem, hogy az én hangom és az Ő képei biztosan egy nagyon jó párosítás lennének. Az tetszett a legjobban, hogy Ákosnak már konkrét ötletei voltak arra, hogy milyen dalokat énekeljek el. Ez egy művésznek nagyon hízelgő, mert ez azt jelenti, hogy ismerik a munkásságomat!" - meséi a tabutv.hu videójában Vásáry André, aki nem csak a megnyitón adta egyedi hangját a képekhez.

"A festészetemben egy módszer, hogy különböző zenéket hallgatok, mert ez segít az embernek eljutni egy egyfajta meditatív állapotba. Többek között a Te zenédet is szoktam hallgatni, így be kell vallanom, hogy ezeknek a képeknek az elkészültében is közrejátszottál!" - magyarázza Andrénak az alkotás folyamatát Révész Ákos festőművész.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismert pasik szexügyei - Szivar, szexparty, óvszer

Bill Clinton volt amerikai elnöktől kezdve Silvio Berlusconi olasz kormányfőn keresztül a WikiLeaks… Tovább olvasom