Kisalföld logö

2016. 10. 22. szombat - Előd 4°C | 13°C

Vasalásban állított fel rekordot egy férfi

Egy 28 éves német férfi 58 órán és 40 másodpercen át vasalt megszakítás nélkül és ezzel új rekordot állított fel.

Daniel Peetz, az alsó-rajnavidéki Niederrheinban élő katonatiszt vasárnap hajnalban tette le végleg a vasalót, miután a barátok, szomszédok megszámlálhatatlan kosárnyi mosott holmiját tette a legnagyobb rendbe. Még a rendőrség is segítette egy rakomány frissen mosott, vasalatlan szolgálati inggel. Egyelőre nem tudni, hogy megérte-e a fáradság, mert a Guinness Rekordok Könyve csak július végére értékeli ki a fényképeken, videofelvételeken és tanúvallomásokban megörökített teljesítményt.

A rekordok könyvébe nem könnyű bejutni, mert a szigorú szabályok például óránként csak 5 perc szünetet engedélyeznek, nem tűrik a pepecselést-piszmogást, és nem engedélyezett olyan egyszerű holmik vasalása sem, mint a zsebkendő vagy az ágynemű.

A nőtlen katonaember nem tartott előzetes edzéseket, csak némi tornával igyekezett felkészülni a testi erőnlétet illetően. Peetznek, aki ezek után bizonyára álombéli férjjelölt lesz, az adta az ötletet, hogy a rádióból megtudta, a maratoni vasalás rekordját jelenleg egy svájci nő, Eufemia Stadler tartja 57 órával és 38 perccel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vége Harry herceg és Chelsy románcának

Végleg szétváltak Harry herceg és egykori kedvese, Chelsy Davy útjai. Tovább olvasom