Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Válságban van az olasz divatipar is

Állami segítséget kér az olasz könnyűipar. A gyártók közös közleményben szólították fel csütörtökön az olasz kormányt, hogy segítse ki a világgazdasági válság által sújtott olasz divatipart.
A textil-, a ruha-, a táska-, a cipő- és a szemüveggyártók, az olasz divatipar meghatározó képviselői Milánóban, az olasz divat "fővárosában" találkoztak, majd közös nyilatkozatban szólították fel a római kormányt azzal a jelmondattal, hogy "Made in Italy, Ne vesztegessünk több időt !"

Az olasz divatházak hetek óta figyelmeztetnek az iparágban tapasztalható drámai helyzetre. A gazdasági bajok következményeként február elején csődvédelmet kért a világhírű márkatulajdonos, Gianfranco Ferre.

"A megrendelések másfél hónapja gyakorlatilag leálltak, a helyzet katasztrofális." - mondta Michele Tronconi, az olasz Textil -és Divatszövetség vezetője szerdán. Tronconi szerint az olasz textilipar az európai szektor 20-25 százalékát adja, csaknem fél millió embert foglalkoztat, és 54 milliárd euróért adott el termékeket tavaly.

A Szövetség szerint a kormánynak egy hitelgarancia-alapot kell létrehoznia, hogy a cégek könnyen banki forrásokhoz jussanak, de ezen túl az államnak további intézkedésekkel kell serkentenie a keresletet. A római kormány február 26-án rendkivüli tanácskozást tart a divat -és textilipar képviselőivel a válsághelyzetről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Válóper előtt Judy, a Groovehouse énekese!

A Groovehouse énekesének és dobosának házassága alig 1,5 évig tartott. Tovább olvasom