Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Valódi pénzt rejt néhány Monopoly doboza

80 éves a játék, ebből az alkalomból a Hasbro meglepetéssel készül.
Nyolcvanan nagyon örülni fognak, akik mostanában vesznek új Monopolyt Franciaországban. A játékot gyártó hasbro ugyanis különleges sorozatot adott ki.

69 készlet öt 10 euróst és öt 20 euróst rejt, tíz készletbe öt darab 20 eurós, két ötvenes és egy 100 eurós bankjegyet rejtettek, a legszerencsésebb pedig az lesz, aki azt a dobozt fogja ki, amelyben minden bankjegyet valódira cseréltek (ez 20 580 eurót jelent).


- Megkérdeztük az embereket, hogy mit szerenének a Monopoly évfordulójára. Azt válaszolták, hogy igazi pénzt akarnak a dobozokba - mondta a The Guardiannak a játék brand menedzsere, Florence Gaillard.

A hétfőn megjelent 30 ezres új sorozatban a valódi pénzt rejtő dobozokat nem lesz egyszerű kiszúrni, mivel nem lesznek sem nagyobbak, sem súlyosabbak. A A Monopoly, a Monopoly Junior valamint ezek régies stílusú és elektronikus verzióiban is lehetnek valódi bankjegyek.

A játék Elizabeth J. Magie Phillips A földesúr című játéka alapján készült, amely az 1900-as évek elején volt népszerű. Több változáson is átesett a játék, míg a '30-as években Monopoly néven világhódító útjára indult.
Ma 111 országban, 43 nyelven érhető el.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekorbevételhez segítette a brit filmipart a Paddington

Tavaly 36 nagyszabású produkció készült Angliában. Tovább olvasom