Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Valódi pénznek ítélték a Bitcoint

Az indoklás szerint lehet vele fizetni termékekért vagy szolgáltatásokért, át lehet váltani más pénznemre, és egyes helyeken akár még a rezsit és a lakbért is ki lehet egyenlíteni Bitcoinnal.
Egy éve jelentette be a Bitcoin Savings & Trust virtuális befektetési alap tulajdonosa és “menedzsere", hogy bezárja azt, mert az addig felgyűlt Bitcoint már képtelen hatékonyan és normális átfutási időkkel kezelni.

Gyanús lehetett, hogy az akkor még csak pirateat40 néven ismert illető piramisjátékot üzemeltetett, azaz a korai befektetőket a később belépők pénzéből (Bitcoinjaiból) fizette ki. Végül összesen 263 104 Bitcoin tűnt el a süllyesztőben, ami az akkori 12 dolláros árfolyamon úgy hárommillió dollárt ért volna - írja az itcafe.hu.


A csalót megtalálták, az ügyet bíróság elé vitték. A vádlott azzal védekezett, hogy a Bitcoin nem pénz, és az Egyesült Államok egyetlen pénzügyi szabályozása sem vonatkozik rá – azaz lényegében azt állította, hogy pusztán néhány bitet kapott a befektetőktől, aminek valójában semmi valódi értéke nincs. Az indoklás néhány éve, a Bitcoin korai időszakában talán még megállta volna a helyét, mára azonban nagyot változott a helyzet, és Amos Mazzant bírónő bizony másképp ítélte meg a helyzetet. Indoklása szerint egyértelmű, hogy a Bitcoint lehet használni pénzként, fizetni vele termékekért és szolgáltatásokért, kiegyenlíteni a lakhatási- és a rezsiköltséget.

A bírónő döntése hatalmas lépés a Bitcoin hivatalos szabályozása felé, aminek a digitális valutában (üzleti) lehetőséget látók mindenképpen örülnének, akik viszont a Bitcoinban a szabad, mindenféle állami vagy hivatalos szerv általi szabályozást és befolyást nélkülöző fizetőeszközt látják, nem biztos, hogy osztani fogják ezt az örömöt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Temetői turizmus teliholdkor Guatemalában

Quetzaltenango nyugat-guatemalai nagyváros meg akarja nyitni temetőjét a turisták előtt. Tovább olvasom