Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Valentin nap a gagyizmus filozófiája

A szerelem a legnagyobb betegség, hiszen amíg minden más nyavalya egy embert dönt ágynak, a szerelem alapból kettőt.
„Ha a csókok esőcseppek, tengert küldök neked. Ha az ölelések falevelek, erdőt küldök. Ha a szerelem örök, az örökkévalóságot küldöm neked." (…) „Szívem szíveddel együtt dobban, nem szerethet nálam senki jobban, olyan vagy nekem, mint egy édes virág! Többet érsz nekem, mint az egész világ" - ilyen vagy ehhez hasonló nyáltengerben úszkáló sms-ket, üzeneteket kaphatunk a nyugatról érkezett giccsparádé napján.

Gondolom, mindenki tudja, hogy mire gondolok… aki nem, annak egy kicsit segítek: "I love you" feliratú plüss szív, elcsépelt zenélős teddy maci(k)…nos, vajon mit ünneplünk ilyenkor? Hát persze, hogy azt a hamis, illúziókba ringató, buta vigaszt nyújtó ünnepet, amint Valentin napnak nevezünk.

Valóban szerelemről, érzékiségről, meghittségről beszélhetünk? /Közhely, de viccesen akár azt is lehetne mondani, hogy a szerelem a legnagyobb betegség, hiszen amíg minden más nyavalya egy embert dönt ágynak, a szerelem alapból kettőt. :) /Vagy inkább már az ingerküszöbünket is súroló kegytárgyakról? Kedves olvasó, biztosan Ön is találkozott már bazinagy „szeretlek" feliratú babarózsaszín szívekkel vagy épp csókolózó egerekkel, tehenekkel, nyulakkal. Hm? Hányinger! Mondjuk, ki bátran: ez mind a gagyizmus filozófiája. (Lábjegyzetként megjegyezném, ha valahol szerelmes mókusokat találnak, kérem jelezzék… mert erre az állatfajra még nem bukkantam az üzletek polcain.)A témára visszakanyarodva: kell ez nekünk? Kedves Hölgyem! Uram! Őszintén! A szívecskés boxer, no és a tűzpiros szexi csipkés bugyi jelképezi mindazt, amit érzünk? Valóban egy nap létezik minderre? Arra, hogy apró ajándékkal lepjük meg a számunkra fontos személyeket? Arra, hogy akár tárgyak nélkül fejezzük ki hálánkat és köszönetünket a Másik felé? Arra, hogy viselkedésünkkel, lényünkkel és minden megnyilvánulásunkkal a tiszteletet és szeretetet sugalljuk? Arra, hogy megbecsüljük a Másikat? Arra, hogy örömöt szerezzünk szeretteinknek? S végül, de nem utolsósorban arra, hogy szavakkal vagy azok nélkül is kifejezzük, mennyire fontosak számunkra?

Nem hiszem...

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. poltergeist84 2012. február 15. 00:43
  „Tökéletesen igazad van. Én sem azt mondom hogy "csak" ezeken a napokon kell foglalkozni a másikkal. De ez nem jelenti azt, hogy nem lehetne egy kicsit ünnepélyesebben felfogni ezeken a napokon. Máskülönben mire lenne jó a névnap/születésnap? Csak azon a napon foglalkozol az adott embertársaddal? NEM! Naugye. Ennyire egyszerű. De mivel a névnapokkal ellentétben ezek szinte globális ünnepek, ezért ráállnak a kereskedők is. De ezzel nincs is baj.”
 • 20. Bit-man 2012. február 14. 22:11
  „Először is véleményem szerint, ne csak egy-egy nap szóljon bizonyos "ünnepekről", elég baj, ha csak ezeken a napokon erős az az úgynevezett érzés. Ha valakinek ünnep kell ahhoz, hogy kimondja, kimutassa, megajándékozza azt akit szeret...no comment. 1. Nem kell semmilyen különleges alkalom, hogy szeress valakit. 2. Nem kell alkalom hogy kimutasd, megmond. 3. A szerelem múló fellángolás, a szeretet örök. Ha minden nap úgy ébredsz, élsz, fekszel, hogy van melletted valaki, akkor azt minden nap becsüld meg, és mutasd ki, ki tudja, lesz-e "jövőre" is "alkalom".”
 • 19. poltergeist84 2012. február 14. 20:48
  „Persze, osszátok csak az észt! Most kinek fáj ez, de őszintén? Van egy nap, amikor megajándékozzuk a szerelmünket. Pont. Mindennek van már világnapja, nem értem, hogy miért pont ez fáj nektek. A pünkösd nem fáj? A húsvét, a karácsony nem fáj? Miért? Mert vallásos ünnepek? És ha valaki mondjuk ateista? Az ne is karácsonyozzon?
  Ez már régen nem a vallásról szól, hanem a hagyományokról. Tényleg, szerintetek jobb lenne ilyen ünnepek nélkül? Beleszürkülni a hétköznapokba, zéró változatossággal? Én sem hiszek a nyugati gyökérkedésekben, nem ünneplem pl. halloween-t, de halottak napját igen. Nem ünneplem Valentin napot sem, de Bálint napot igen! Most az mindegy, hogy miként hívjuk, a lényeg az üzenete. Igen, rámentek a kereskedők erre, tényleg 300 forint egy szál tulipán. ÉS? Nekik is élni kell valamiből. Tegyétek a szívetekre a kezeteket, és mondjátok, hogy ha Ti lennétek kereskedők, akkor nem használnátok ki az ünnepeket!
  És igen, én is gyűlölöm azt, amikor az anyagiasságokról szólnak ezek az ünnepek. Úgy a karácsony, mint a húsvét, vagy bármelyik. Mert a gyerekeknek nem elég egy kis játék, mindjárt laptop, meg ipod kell. De erről mi is tehetünk, én úgy gondolom.
  Vettem virágot hajnalban az éjszakás műszak után a páromnak, és boldog valentin napot kívántam neki. Kövezzetek meg!”
 • 18. szabo1936 2012. február 14. 16:23
  „17.ekkenekepen
  Elfelejte:
  Ich fic@e dich!”
 • 17. ekkenekepen 2012. február 14. 13:04
  „13. rabszolga 2012.02.14. 11:19
  Ich mag dich.--kedvellek
  Ich liebe dich.--szeretlek
  Csak a korrektség miatt”
 • 16. Griffin 2012. február 14. 12:33
  „gagyi embereknek gagyi ünnep jár
  ugyanezt csinálják már régóta a karácsonnyal - csöpög a "szeretet "; a húsvéttal őtezres alatt már nem illik adni "locsolónak", aki már rég elfelejtette nevét is, mire odadülöngél a tetthelyre
  rég nem tudunk már ünnepelni, úgy egyáltalán
  az esküvőből rongyrázást, kivagyiságot csinálunk, a temetésből zokogóversenyt
  hiába erőltetik, hogy a vallásos eredetét, jellegét bizonygassák, ez senkit sem érdekel gagyi ország, gagyi embereinek jól eladható kommersz, bizonyos IQ felett nem illik így ünnepelni - no de alatta....”
 • 15. Hunicum 2012. február 14. 12:25
  „Így korcsosul el minden ami szép.”
 • 14. Aranymag 2012. február 14. 11:29
  „11. Olasz püspök volt aki visszaadta egy vak lány szemevilágát csupán a hite által, és mielőtt kivégezték (kereszténysége miatt) szerencsétlent, küldött egy üzenetet lánynak, a Te Bálintod aláírással. Vagy valahogy így. Mindenesetre undort kelt bennem ez a felhajtás. Egyszer már írtam, most újból megjegyzem, kíváncsi leszek a birkák mikor veszik át a Hálaadás ünnepét is :))))))”
 • 13. rabszolga 2012. február 14. 11:19
  „Ich Liebe dich. Szeretlek
  Ich habe dich lieb. kedvellek de nem vagyok beléd szerelmes.”
 • 12. pappe 2012. február 14. 11:10
  „11-hez: "Ausztriába ez a Valentin nap és a szeretet ünnepe inkább mint a szerelemé." Igen, mert a német nyelvben NEM különböztetik meg a szeretetet a szerelemtől. Mindkettőre a "Liebe" szót használják!”
 • 11. rabszolga 2012. február 14. 11:07
  „Ahány ember,annyi féle szokás.Ez csak üzlet.Én soha nem veszek ilyenkor semmit,de amikor kedvem tartja veszek egy kis aproságot a szerelmemnek.És igazából,Valentin egy Pap volt,akinek tul sok virág termett a kertjében,ezért leszedte öket és elkezdte,osztogatni az emberek között.Ausztriába ez a Valentin nap és a szeretet ünnepe inkább mint a szerelemé.Sokan az hiszik a karácsony a szeretet ünnepe,de szerintem az a képmutatás ünnepe.Lényeg az számomra,hogy minél nagyobb az ajándék annál nagyobb a lelkiismeretfurdalása az embernek,és ezzel akarja kompenzálni,hogy sok szép ajándékot akar venni.Pedig ami igazán fontos ebbe az életbe,azt nem lehet megvenni!!!!!”
 • 10. gig 2012. február 14. 09:58
  „Amennyiben ez a nap sokak emlékezetébe idézi, hogy lehet szerelmesnek is lenni, nemcsak ágyról-ágyra járni, akkor nem teljesen értelmetlen megemlékezni róla. Az ünnep soha nem azt a célt szolgálja, hogy csak azon az egy napon, vagy abban az időszakban gondoljunk arra a valamire, aztán soha. Ellenkezőleg: tartsuk mindig szem előtt az értékeket, s hogy így legyen, időnként (évente egy nap erejéig) fókuszáljunk rá jobban ezekre az értékekre.

  Más kérdés, hogy a kereskedelem (legyen szó tárgyak értékesítéséről vagy a piaci érdekek által vezérelt médiumok tevékenységéről) mivel "töltötte meg", vagyis próbálja kiüresíteni valamennyi ünnepünket (elég csak Karácsonyra, Húsvétra gondolni). Ahelyett, hogy leragadnánk a szívecskés tünbibündi cuccoknál, próbáljunk az ünnepre koncentrálni!

  A szerző is jobban tette volna, ha magával (vagy a párjával) foglalkozott volna, ahelyett, hogy másokra önti a nyáltengert. Bár, ha jobban belegondolunk, ez a portál is egy kereskedelmi médium...

  Ahogy Karácsonynak sincs semmi köze az ádventi forgatagnak nevezett giccsparádéhoz, úgy a szerelem ünnepnapjának sincs köze a cikkben szaftosan kielemzett üzenetekhez és tárgyakhoz.

  Majd mesélje azért el, kedves Pyll, hogy jön ide a kegytárgy!”
 • 9. gáborgábor 2012. február 14. 09:52
  „minden elottem szoloval egyet ertek”
 • 8. ekkenekepen 2012. február 14. 09:26
  „4. tovari 2012.02.14. 07:29
  köszi, megmondtad a tutit. Csak a miheztartásvégett, a busójárás szellemi világörökség része, ellentétben a jenkik gyökértelen, ostoba, gagyiünenpeinek.”
 • 7. bojtár 2012. február 14. 09:18
  „4. tovari 2012.02.14. 07:29
  ott a pont:)”
 • 6. molten13 2012. február 14. 08:39
  „Virágárusok ünnepe. Szerintem ők eröltették az átvételét az amiktól.”
 • 5. Libra 2012. február 14. 08:01
  „Booorrrzasztóóóó!!!”
 • 4. tovari 2012. február 14. 07:29
  „Majd ha az amcsiknál Busójárás lesz, akkor lesz számomra valentin nap is :D”
 • 3. akela4 2012. február 14. 05:39
  „Csak az a biztos, hogy semmi köze a ma nyugatot majmoló és a kereskedők által erőltetett sziruposra degradált gagyi parádéból, giccsözönbőll sokan nem kérnek!”
 • 2. maraton 2012. február 13. 23:03
  „annyi közünk van ehhez a nyomi ünnephez mint a november 7-hez, Semmi...”
21 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tényleg szélesebb mint magas

Átvette a vezetést a világ legkövérebb embere kategóriában egy brit férfi a mexikói Manuel Uribétől,… Tovább olvasom