Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Vajon mi lesz az észak-koreai focistákkal a megalázó 0-7 után?

A világ legzártabb diktatúrájában most először adtak élő televíziós közvetítést az ország válogatottjának vébémeccséről. 0-7 lett a vége.
Sokan azt találgatják, hogy érheti-e szankció a labdarúgókat?! Nagyon kevés olyan magyar ember van, aki járt Észak-Koreában. Nekem volt „szerencsém" egy bizarr hetet eltölteni a „Kommunista Mennyországban". A súlyos vereséggel zárult meccs után most meginterjúvoltam azokat, akik hozzám hasonlóan már jártak a KNDK-ban. Volt, aki meg sem merte tippelni a szankciókat, és volt, aki szerint nem lesz büntetés.

Észak-Korea a világ egyetlen olyan országa, ahol hivatalosan is eltörölték az időszámítást. Jelenleg nem 2010 van, hanem 99, mert 99 évvel ezelőtt született Kim Ir Szen Nagy Vezér Elnök Elvtárs, az ország megalapítója. Kim Ir Szen hivatalos életrajza szerint, több mint 3000 könyvet írt, sőt – bár már másfél évtizede halott – poszthumusz is megtartott magának néhány funkciót.

Ezeket „papíron" egy üvegkoporsóból látja el. Volt „szerencsém" meghajolni Kim Ir Szen üvegkoporsója, és bebalzsamozott holteste előtt (nyolc helyi ember elájult a teremben, őket katonák vitték ki, hordágyon). Hogy el ne felejtsem: a kiválasztottak egyéves munkájuk jutalmaként kapták meg azt az ajándékot, hogy meghajolhatnak halott vezetőjük holtteste előtt (még, hogy tizenharmadik havi nyugdíj, meg üdülési hozzájárulás?!).

Teljes cikk, képek, videó>>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tradicionális thai masszázs - egy csepp Thaiföld Győrben

A Thai masszázs egy több száz éves hagyományokon alapuló, ősi távolkeleti masszázs, melyet… Tovább olvasom