Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Ütik, rúgják, köpködik - Újabb verésről készült videó!

Együtt vizsgálja a rendőrség a napokban nyilvánosságra került rövid videót egy fiatal fiú megveréséről és egy újabb hasonló felvételt. Azért egyesítették a két ügyet, mert az "elkövetői kör részben azonos", azaz ugyanazok a fiatalok is látszódnak rajta.
Néhány napja került fel egy ismert videó-megosztó portálra egy 2 perces felvétel - feltehetően Zalaegerszegről -, ahogy egy osztályteremben többen szidnak, lökdösnek és vernek egy fiatalt. A zalaegerszegi rendőrök könnyű testi sértés miatt indítottak nyomozást az ügyben 3 fiatalkorú ellen. Valamivel korábban már felkerült a világhálóra egy csaknem öt perces, valószínűleg mobiltelefonnal rögzített felvétel, amelyen két fiatalember bántalmaz egy harmadikat. Ütik, rúgják, köpködik és arra kényszerítik, hogy a cipőjük talpát nyalogassa - a felvételt készítő nő utasítására.

A rendőrök akkor mindössze annyit közöltek, hogy büntetőeljárás indult egy felnőtt és két fiatalkorú ellen. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök délutáni közleménye szerint az ügyeket egyesítették az "elkövetői kör részbeni azonosságára tekintettel". Az interneten közben már elterjedt, hogy az elsőként nyilvánosságra került felvételen - és így részben a másodikon is - zalalövői romák a támadók.A helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzatának elnöke így a rendőrséghez fordult a település roma közösségét fenyegető levelek, e-mailek, telefonok miatt. Kövesi Vilmos korábban a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy a filmben látható, brutális fiatalokat természetesen ők is elítélik, de kérik, hogy ezért senki se Zalalövő roma közösségén vezesse le a haragját. Főleg, mert kiderült, hogy a fiatalok nem is cigány származásúak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hó és napsütés - Bolond időjárás! Júliusban hűvös lesz?

Dávid Mihály az országszerte ismert nyíregyházi meteorológus, okleveles mérnök 1972-ben alkotta meg… Tovább olvasom