Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Utcát neveznek el Zámbó Jimmyről

Pápa Lászlóné Marikának köszönhetően, lehetséges, hogy Szólád lesz az első magyar település, amely Zámbó Jimmyről nevez el utcát, illetve állít szobrot emlékének. A rajongó aláírásokat gyűjtött, a képviselők februárban dönthetnek az utcanév változásról.


"Megvannak az aláirások, térdig lejártam a lábam, de semmi nem számit, ha jimmy a tét. Holnap adom be a kérelmet. sajnos február közepén lesz testületi ülés, ott fognak szavazni. Reménykedem, és jimmy figyel és vigyázz az ügyünkre!" - írta Pápa Lászlóné a Halhatatlan Jimmyért Mozgalom oldalon.


A Király sokak számára még most sem halt meg
A Király sokak számára még most sem halt meg


Az elképzelésnek több támogatója is van. Pápainé szerint a világon a legszebb ajándékot kapja meg, ha lakóhelyén utcát neveznek el a Királyról. "Nagyon büszke leszek, hogy JIMMY nevét munkásságát s az elért érdemeit tovább vihetem, és a neve örökké fényesen ragyogni fog."

Szóládon jimmyról nevezhetnek el utcát
Szóládon Jimmyról nevezhetnek el utcát

A mozgalomról és az akcióról részletek >>


Nézz le rám, Istenem!

Egyszer megjavulok én
Halhatatlan Jimmyért Mozgalom

A Halhatatlan Jimmyért Mozgalom azért küzd, hogy minél több település állítson méltó emléket a nyolc éve elhunyt előadókirálynak. A mozgalom arra kéri a hazai települések vezetőit, hogy nevezzenek el utcákat, tereket Zámbó Jimmyről, vagy ha ez törvényi akadályokba ütközik, akkor állítsanak köztéri szobrokat az emlékére.

A Halhatatlan Jimmyért Mozgalom tagjai természetesen tisztában vannak azzal, hogy több településen hosszú éveket kell várni egy személy halála után, hogy róla utcát-teret nevezhessenek el. A mozgalom tagjai azért is küzdenek, hogy ezeket a rendeleteket szükség esetén megváltoztassák az érintett önkormányzatok. A mozgalom számára öröm és egyben biztató jel, hogy már van olyan kis magyar település, ahol hamarosan Jimmy nevét viselheti egy utca.

A Halhatatlan Jimmyért Mozgalom nem fogja hagyni, hogy Jimmyt méltatlanul elfelejtsék és mindezt az állam ölbe tett kézzel nézze! Céljainkért minden lehetséges radikális, de törvényes eszközt igénybe fogunk venni. Ha kell, az utcai demonstrációktól sem zárkózunk el!

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. lebeke 2009. január 14. 10:08
  „Mit ki nem hoz belőlünk ez a Jimmy téma :)))”
 • 34. lebeke 2009. január 14. 10:04
  „Má´párdon, de Sztálin eszméi mennyivel voltak szelídebbek a náciéknál? Csakcsupán érdeklődöm. Jelzem nem vagyok se náci se fasiszta , elítélek mindennemű erőszakot, nem járkálnak olyan gondolatok a fejemben, miszerint de jó volna valakit a Dunába lőni és ehhez hasonlók. Próbálom magam módján védeni a természetet, nem érzek ellenálhatatlan kényszert, hogy valamilyen állatot bántsak ( pár szúnyogot azért sajnos agyoncsaptam ) , vallásosnak és Istenfélőnek tartom magam. Ezek ismeretében kijelentem, próbálom megismerni az IGAZI magyar történelmet, bizony-bizony van Árpád-sávos zászló a szobámban, Uram bocsá´ ,szeretem Wass Albert és Reményik Sándor írásait is . Tehát kérdem én, mennyivel volt humánusabb cselekedet mondjuk a pl. a padlássöprés? Mégegyszer hangsúlyozom, számomra a világháborúban elkövetett szörnyűségek sem szimpatikusak. Sőt, mint az elején említettem az erőszakot , mint olyan mocskos dolognak tartom .”
 • 33. felvörösök 2009. január 14. 09:14
  „túrabakancs
  a jobbikot csak te szeretnéd harmadik erőnek látni - remélem úgy tűnik el hamarosan a süllyesztőben, mint a Csurka Pista bácsi, aludj nyugodtan - úgy látszik az elmúlt évtizedeket is átaludtad
  és szégyellem magam helyetted is, hogy a neonáci eszméidet itt hirdeted, és abban is bízom hogy a szélsőjobbos hozzászólásaid és te magad is egy szemétdombon végzed a hasonló társaiddal együtt”
 • 32. Túrabakancs 2009. január 13. 22:11
  „felvörösök!
  Ma megnyugodtam amikor olvastam Stumpf István írását! Szerinte jövőre a
  szocialistáknak a politikai szemétdombon lesz a helyük! Már Ferencvárosban
  is a Jobbik a harmadik erő! Szóval nyugodtan hajtom le buksi fejemet mos-
  tantól! :)))”
 • 31. Judytka 2009. január 13. 22:00
  „Jimmy forog a sírjában...csak nehogy lepiszkolják a szobrát a "túlélő fehér galambok..."kár lenne érte!”
 • 30. Hunicum 2009. január 13. 20:43
  „Eggyel több királyunk van! Na és!? Van már újabb szentünk is. Martin. Ki képes magának ilyen nevet adni?!”
 • 29. k 2009. január 13. 18:34
  „Na most megint padlót fogtam !
  "A mozgalom arra kéri a hazai települések vezetőit, hogy nevezzenek el utcákat, tereket Zámbó Jimmyről, vagy ha ez törvényi akadályokba ütközik, akkor állítsanak köztéri szobrokat"
  Ugye ez most vicc?”
 • 28. ideals 2009. január 13. 18:19
  „...sötét felhők gyülekeznek egyesek agyában! - hogy mikre rá nem érnek? - és jó dolgukban nem tudnak mihez fogni! - horror..
  .. és ´tán nem kéne egy napon említeni´ Simándyval... - azért a különbség ég és föld..”
 • 27. xyz01 2009. január 13. 17:52
  „Pápa Lászlónét én fizetem be először hallásvizsgálatra,majd pszichológushoz.
  Lehet ,hogy azért engedte a férje a falujárást neki ,hogy addíg ő a haverokkal elmehessen egy jót sörözni.”
 • 26. páctivald 2009. január 13. 16:26
  „"A Halhatatlan Jimmyért Mozgalom nem fogja hagyni, hogy Jimmyt méltatlanul elfelejtsék és mindezt az állam ölbe tett kézzel nézze! Céljainkért minden lehetséges radikális, de törvényes eszközt igénybe fogunk venni. Ha kell, az utcai demonstrációktól sem zárkózunk el!"

  Ez kész!:))))
  Tudtommal egyetlen Jimmy nevű királyunk volt: A Fülig!”
 • 25. felvörösök 2009. január 13. 15:49
  „JIMMY A KIRÁLY”
 • 24. dr73 2009. január 13. 15:40
  „Nem tudom mi a problémátok?!
  Másoknak Elvise van, nekünk meg a Jimmykénk :D”
 • 23. soproni 2009. január 13. 15:25
  „Jézusom!Ez nevetséges! Engem már az is megbotránkoztatott,hogy királynak nevezték! Miért is? Azt hiszem,hogy most először minden hozzászólóval egyetértek.:))”
 • 22. viperetta335 2009. január 13. 15:09
  „Amikor régen kezdett danolgatni és a rádióban hallottam,hosszabb ideig azt hittem,ez egy csaj,aztán amikor láttam élőben,akkor elrémültem.Ez a hajszerkezet,meg ez az egész életforma,meg az -ián végződésű fiúnevek garmadája,no meg a halála és az undorító temetése...Amúgy milyen "munkássága" volt?”
 • 21. viperetta335 2009. január 13. 15:03
  „Ezt a mozgalmat állítom a Zámbó testvérek indították a háttérből.Frankón éltek Jimmyből,nagyon nagy csapás volt nekik a halála...Hallotta már valaki Zámbó Árpyt énekelni?Na,utána minden érthető lesz.
  Zámbó Jimmy sugárút.Klassz.Most már könyvet nem tudnak róla írni,mert ki venné meg,most jön az utca.Egyáltalán:milyen foglalkozás az,hogy "rajongó"?”
 • 20. RickCartman 2009. január 13. 14:58
  „Nem csodálkozom. Mikor lelőtte(?) magát(?), akkor hunyt el Sinkovits Imre, pár nap különbséggel.(fiatalabbaknak:Sinkovitsnak nem jelent meg platinalemeze, másról hires..talán..)Előbbi hir:cimlap,bulvártévé headline, elemzések, visszaemlékezések, gusztustalan, gyomorforgató
  hisztéria, temetés(fehér zongora, ugye), he-he), élő tévéközvetitéssel stb, stb, utóbbi hir:kis minuszos..meghalt hát meghalt, na de mi van a dzsimivel, ugorgyunk má..!Akkoriban irt talán György Péter majd´ egy oldalas cikket az ÉS-ben, "Zámbó Jimmy és kora"cimmel, ahol szakszerűen elemezte e jelenség okait, érdemes előkeresnie, aki kiváncsi.A lényeg:ilyen országban élünk.Bizony.ez is Magyarország...”
 • 19. felvörösök 2009. január 13. 14:57
  „na, csabazs ebbe beleszaladtál, mert előbb járt a szád, mithogy tájékozódtál volna
  JIMMY FORERVER - Pannonhalmára IS SZOBROT!”
 • 18. colomano 2009. január 13. 14:20
  „Csabazs-nek!
  Abaújszántón emlékháza, Kistarcsán és Balatongyörökön van szobra Simándy Józsefnek.”
 • 17. MTT 2009. január 13. 12:35
  „Jézusom, hova süllyedtünk”
 • 16. 5454 2009. január 13. 12:16
  „Bumm a fejbe sugárút!!!Hát szegény ottlakók!Fekete Pákó sétányt,meg Kiszel Tünci zsákutcát nekik!A képviselőtestület meg alakuljon át Timur és csapata kft.vé!BOLONDOK EGYTŐL EGYIG!!!!”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A világ legrosszabb tűzoltói

Német tűzoltók erre a kétes hírnévre azért tettek szert, mert egy gyakorlat során kigyulladt a… Tovább olvasom