Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Újra kést és villát rántott a pizzára New York polgármestere - videó

Hiába bírálták annyian a New Yorkban szentségtörésnek tartott szokása miatt, hogy nem kézzel, hanem késsel-villával eszi a pizzát, a metropolisz új polgármestere ismét evőeszközt rántott a kolbászos-gombás sült tésztaszelet láttán, ezúttal is a tévékamerák előtt.
A The New York Times keddi számának beszámolója szerint az év elején felesküdött Bill de Blasio Jon Stewart showjának vendége volt, amikor a humorista - aki egy korábbi adásában kigúnyolta New York új elöljárójának pizzaevési szokását - elővarázsolt néhány friss és meleg szeletet, és arra biztatta a polgármestert, hogy ragadjon meg egyet és harapjon bele.

"Mindig készen állok a pizzára!" - válaszolta de Blasio, és zakója belső zsebéből kést, villát húzott elő a közönség tapsvihara közepette.

A polgármester végül kézbe vette, és "igazi" New York-i módra, félbehajtva emelte a szájához a pizzaszeletet.

Stewart ezt azzal tromfolta, hogy egy hatalmas pohár kólát tett maga elé, a "Bloomberg már nincs, igaz?" megjegyzés által kísérve. (De Blasio hivatali elődje, Michael Bloomberg az elhízás elleni küzdelem jegyében betiltatta, hogy a cukros italokat extra méretű kiszerelésben árusítsák a vendéglátásban.)

De Blasiónak azonban nem kellett követnie a műsorvezető példáját, számára ugyanis a rendező egy "szabályos" méretű üdítőt készíttetett elő.

A polgármester végül ˝igazi˝ New York-i módra ette meg a szeletet.
A polgármester végül ˝igazi˝ New York-i módra ette meg a szeletet.

A polgármester január közepén "sértette meg" városának lakóit, amikor Staten Islanden ellátogatott a Goodfellas pizzériába. Itt felvétel készült arról, hogy evőeszközökkel szúrva-nyesve fogyasztott a hely specialitásából.

"Katasztrófa" - írta a New York Magazine. "Elképzelhetetlen" - így a The New York Times. A helyi televíziós csatornák pellengérre állították a polgármestert a "pizza-gate" vagy "villa-gate" néven emlegetett ügy miatt. A magyarázkodásra kényszerülő de Blasio olasz származására hivatkozott.

"Őseim hazájában sokkal jellemzőbb, hogy késsel-villával esznek" - mondta. Arra is kitért, hogy a pizza, amelynek maradékát végül kézzel ette meg, "alaposan meg volt pakolva".

"A középosztály bajnokának tartja magát... és két héttel hivatalba lépése után máris rajtakapják, hogy Trump-módra eszi a pizzát" - kelt ki egy januári adásában a polgármester ellen Jon Stewart, Donald Trump milliárdosra utalva, aki szintén magyarázkodni kényszerült, miután 2011-ben műanyag evőeszközzel evett pizzát.

A Goodfellas úgy döntött, hogy kiállítja, majd árverésre bocsátja a de Blasio által használt villát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejenként ötezer dollár borravalót kapott három pincérnő

A fiatal pincérnő szerint a vendég azt mondta nekik, hogy költsék a pénzt iskolára és "az élet… Tovább olvasom