Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Újabb három online videosorozatot támogatott a médiatanács

Újabb három online videosorozatot támogatott e heti ülésén hozott döntésével a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - közölte csütörtökön az NMHH az MTI-vel.
Mint írják, a Magyar Média Mecenatúra program keretében, a 2014-es Neumann János-pályázat ötödik fordulójának nyerteseként egy-egy millió forint támogatásban részesülő sorozatok közül az Index.hu/videooldalon megnézhető ÉN és TE sorozat 5 darab 6 perces epizódban dolgozza majd fel a fiatalkori szexualitás néhány témáját a tinédzsereknek a korai kezdés veszélyeitől az intimitás fontosságáig.

A vs.hu-n lesz látható 4, szintén 6 perces videó Szirmai Márton rendezésében, amelyek szuggesztív pedagógusok portréin keresztül mutatják be azokat az általános tanmenetbe is beépíthető módszereket, amelyek eredményesen fejlesztik az életben való sikeres boldoguláshoz szükséges képességeket: a kíváncsiságot egy budapesti VIII. kerületi iskolában, a szabadságvágyat Berettyóújfalun, az együttműködést Hejőkeresztúron és az önismeretet Pesthidegkúton.

A közlemény szerint a Bonum TV-nél készülő ötrészes, egyenként 10 perces sorozat a folytatását jelenti a korábban már támogatott Common Post című ifjúsági közszolgálati magazinműsoruknak, amelynek témái ezúttal a cigány-magyar együttélés, a keresztény és meleg közösségek közötti esetleges ellentétek feloldási módjai, egy katolikus szertartás megmutatása egy kívülálló videoblogger szemével, a kőbányai Emberbarát keresztény alapítvány drogprevenciós munkája és a fiatal generáció elköteleződési-párkeresési sztereotípiáinak háttere lesz.

A médiatanács 2012 óta már közel hatvan online videót, illetve sorozatot támogatott.

A médiatanács határozott arról is, hogy az animációs filmek támogatását célzó Macskássy Gyula-pályázat bírálóbizottságában új taggá Ternovszky Bélát nevezi ki, aki többek között a Macskafogó című rajzfilmet is rendezte. A művész Medveczky Balázst váltja.

A testület megszavazta a tévéfilmes és animációs forgatókönyvek írását, valamint tévéfilmterv-készítést ösztönző Egri Lajos-pályázat bírálóbizottságának tagjait is erre az évre: az elnök Novák Emil operatőr, a tagok Zaras Andrea, az MTVA filmbeszerzési vezetője és Petrőczi Éva költő, író.

A közlemény szerint a testület döntött arról is, hogy az erdélyi filmkultúra támogatása érdekében az idén ősszel a 15. alkalommal megrendezendő Filmtettfeszt - Erdélyi Magyar Filmszemlén egy-egy millió forintos díjat ajánl fel a legjobb erdélyi rövidfilmrendezőnek, valamint a Sárga Csikó-díj nyertesének, amelyet az a filmes kap meg, aki munkásságával jelentős mértékben segíti erdélyi filmesek pályájának alakulását.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tilos akciófilmeket forgatni Párizs utcáin

A terrorista támadások után még mindig feszült helyzetben végzetes félreértésekre adhatnának okot… Tovább olvasom