Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Újabb halottakat állít ki a hírhedt preparátor

Gunther von Hagens kiállításán egyebek közt napszemüvegben kerékpározva, illetve a zuhanyozóban szexuális aktus közben láthatók preparált emberi holttestek.
Újabb provokatív kiállítás nyílik Gunther von Hagens híres-hírhedt német halottpreparátor "műveiből" pénteken Hamburgban.

A Testvilágok - Szívügy című vándorkiállításon, amely öt hónapig várja a látogatókat az északnémet nagyvárosban, egyebek közt napszemüvegben kerékpározva, illetve a zuhanyozóban szexuális aktus közben láthatók preparált emberi holttestek.

A vitatott kiállításra 200 ezer látogatót várnak - közölte Angelina Whalley kurátor, a Parkinson-kórban szenvedő, a nyilvánosság előtt mindig fekete nemezkalapban megjelenő orvos-preparátor felesége.

Gunther von Hagens
Gunther von Hagens

A szervezők szerint a elmúlt húsz évben világszerte 40 millió érdeklődőt vonzottak Körperwelten gyűjtőcímű, különböző tematikájú kiállítások. Az új vándortárlat központi témája a szív.

Angelina Whalley szerint a Hagens által "anatómiai tárlatnak" tekintett kiállítások sehol a világon nem váltanak ki annyi tiltakozást és erkölcsi aggályt, mint Németországban. A bírálók fő érve az, hogy a preparátor megsérti az emberi méltóságot.

A kurátor szerint eddig 14 ezer ember egyezett bele abba, hogy halála után a Hagens-módszer szerint preparálják holttestét.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szex és New York folytatódhat a filmvásznon

A 49 esztendős filmcsillag csütörtökön a New York-i 92Y zsidó kulturális központban beszélt egy… Tovább olvasom