Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Új trónkövetelő az Abonyi Vadasparkban

Újabb taggal gyarapodott nemrégiben az Abonyi Vadaspark egyre népesebb oroszlánkolóniája - tudatta az MTI-vel a magánállatkert tulajdonosa vasárnap.

A kis jövevény egyelőre még alig nagyobb, mint egy megtermett házimacska. A hangja sem sokban különbözik a hízelgő kedvencekétől, "nyávogása" alig emlékeztet a park tekintélyt parancsoló, kifejlett ragadozóinak öblös orgánumára mutatta be saját irodájának bőr ülőgarnitúráján rendetlenkedő új kedvencét Tóth Tibor.

Bébioroszlán született! Fotók: MTI.


Az aprócska "királyi sarj" persze hamar levetkőzi majd a kiscicás külsőt, hiszen már most is rohamosan fejlődik és kétévesen jó két mázsát nyom majd tette hozzá.

A Show-Zoo néven is közismert létesítmény tulajdonosa azonban eddig hét lakat alatt őrizte szeme fényét. Igaz, öt hete immár, hogy a kis hímoroszlán harmadmagával megszületett, ám két testvére még aznap elpusztult.

Őt azóta a magánállatkert dolgozója és Tóth Tibor, illetve családja vette gondjaiba. Mára sokat erősödött, de még mindig nagyon esetlen és érzékeny mindenféle betegségre.

Ezért is tartották titokban eddig a világra jöttét és ez az oka annak is, hogy csak néhány hét múlva láthatja majd őt a nagyközönség – magyarázta a házigazda.

"Még nevet sem sikerült találnunk neki, bár a család és a barátok számtalan ötlettel álltak már elő. Mindenesetre nem adjuk fel, hiszen bár ahogy a szakmabeliek körében híre ment a nagy eseménynek, azonnal akadt volna rá jelentkező - őt szeretnénk megtartani. Terveink szerint tagja lesz a park vele együtt immár öt tagúra bővült oroszlánkolóniájának" - büszkélkedett Tóth Tibor.

A kis trónkövetelő egyébként szemmel láthatólag jó úton halad afelé, hogy az Abonyi Vadaspark királya váljon belőle. Három hetes kora óta már nemcsak fél liter tejen él, hanem a napi háromszor 5-7 dekagramm apróra vágott csirkemell-darabka bekebelezése közben pedig egy időre megszűnik számára a külvilág: hamisítatlan vadállatként villogtatja tűhegyes fogait és oroszlánkörmeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A konyhában, fürdőszobában tartott vitamin gyorsan hatástalanná válik

A lakás nedves levegőjű helyiségeiben tárolt vitaminok és táplálék-kiegészítők rövid idő alatt… Tovább olvasom