Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Új Rainbow Warriort épít a Greenpeace

Egy gdanski gyárban megkezdődött az új Rainbow Warrior, azaz a Greenpeace környezetvédő szervezet új hajójának építése szombaton

Egy gdanski gyárban megkezdődött az új Rainbow Warrior, azaz a Greenpeace környezetvédő szervezet új hajójának építése szombaton, vagyis éppen 25 évvel azután, hogy az ugyanezt a nevet viselő hajót elsüllyesztették Új-Zélandnál.

1985. július 10-ére virradó éjjel a francia titkosszolgálat követett el merényletet a környezetvédők hajója ellen, amely Auckland kikötőjében horgonyzott, és a Mururoa-zátonynál folyó francia atomkísérletek elleni tiltakozást koordinálta. A robbantásnak egy halálos áldozata volt, a 35 éves Fernando Pereira, a szervezet egyik tagja és fotósa. "Azért vagyunk itt ma, hogy megemlékezzünk Fernando Pereira és mindazok bátorságáról, akik a hajó fedélzetén tartózkodtak" - mondta a gdanski ünnepségen Kumi Naidoo a nemzetközi szervezet vezetője.

A megemlékezésen számos Greenpeace-aktivista és -szimpatizáns mellett részt vett a 25 éve elsüllyesztett Rainbow Warrior kapitánya, Peter Willcox is. Az új hajó testét a gdanski hajógyárban építik, a felszereléseket és más eszközöket pedig Németországban szerelik fel.

Olvasóink írták

 • 2. Zsuzsannám 2010. július 11. 21:59
  „http://greenpeace.hu/”
 • 1. háté 2010. július 11. 18:29
  „Vajon honnan van a grinpisz-nek pénze tengerjáró hajókra?
  --azoktól akik ellen tüntet!

  --most ezektől kaptam pénzt, azok ellen tüntetek,-legközelebb fordítva.
  Hatalmas pénzeket vesznek fel, ezek a hivatásos "környezetvédők".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átverte a briteket a magyar Nostradamus

A közelmúltban tíztagú, állítólagosan az oroszoknak kémkedő csoportot számoltak fel az amerikaiak. Tovább olvasom