Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Új jövevények a miskolci állatkertben

Új jövevényekkel gazdagodott a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, ahol a tavasz mindig az új élet kezdetét jelenti; idén kengurubébi, arany aguti és kis zászlósfarkú guereza majom is várja a látogatókat.

Az állatkert tájékoztatása szerint az újévre született kis zászlósfarkú guereza, a kis Meru mostanában betegeskedik. A korábban legyengült anyaállat, Zsuzsa mellől elővigyázatosságból kivették és állatgondozói felügyeletre bízták a csaknem 2 és fél hónapos fehér csöppséget.
Sallai Anna táppal és a lombevő majmok főként zöldet, illetve kevés gyümölcsöt tartalmazó kedvenceivel, és sok szeretettel, odafigyeléssel ápolja a törékeny kis állatot.

Az állatkert gondozói bíznak abban, hogy mind Zsuzsa, mind a kicsi Meru hamarosan felépül, és ismét együtt lehetnek otthonukban Kibóval, az apaállattal, a jó idő beköszöntével pedig közösen fedezhetik fel a szabad kifutót.

A tavasz az állatkerti életben is pezsgést hoz, így van ez a tanyaház táján, ahol apróságok színesítik az állatsereget. A kecskesimogatóban egyre több kecskegida látható, és a legkisebb gyerekek örömére simogathatók is.

Az idei meglepetésként a Trópusi Házba is új jövevény érkezett, egy arany aguti. Ennek a dél-amerikai nagytestű rágcsálónak az utódai küllemre a felnőttek kicsinyített "másolatai", és eleinte ritkán mutatkoznak, mert anyjuk gondosan elrejtve táplálja valamennyiüket. A miskolci aguti is legtöbbször az elletőládában tartózkodik, de a csendes megfigyelő egyre gyakrabban láthatja meg az anyja mellett kíváncsiskodó kis állatot.

A bennett kenguruk is megajándékozták az állatkertet egy újabb utóddal. A kengurubébi idén kicsit korábban érkezett, mint az előző években, ám a körülbelül egyhónapos sietség ellenére a picit látszólag nem zavarja sem a hideg, sem a hó, sőt egyre gyakrabban kandikál ki anyja erszényéből, és egyszer-kétszer rövid időre már kinn is járt a kifutóban.

A szakaszosan érkező tavasz, a mind gyakoribb napsütés a miskolci állatkert lakóira és a programokra is jótékony hatással van: hétvégenként jó idő esetén ismét megtartják az állatgondozók a látványetetéseket, például a tigriseknél, párducoknál, amire az állatok még kicsit lustán – talán a tavaszi fáradtsághoz hasonlítható lassúsággal – reagálnak; a trópusi emlős fajok – mint az Afrika Ház és a Trópusi Ház majmai – már rövid időre kilátogathatnak a külső kifutóba is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rammstein-koncert: tűzben edzett férfiak - képekkel

Mindennek és mindenkinek alápörkölt a Rammstein harmadik magyarországi fellépésén kedden este a… Tovább olvasom