Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Új biztonsági szolgáltatást jelentett be a Google, irányt vált a Microsoft

A Google internetes óriáscég új biztonsági szolgáltatást jelentett be szerdán internetes böngészőjéhez, a Chrome-hoz.
Az ingyenes bővítés jobban védi a Google-fiókokat az olyan online támadásoktól, amelyeknek a felhasználói adatok ellopása a céljuk.

A Password Alert bővítmény feladata a felhasználók előzetes figyelmeztetése, mielőtt azok "adathalászó" oldalakon megadnák személyes adataikat.

Adathalászatnak nevezik, amikor egy csalásra kidolgozott internetes oldal, egy jól ismert cég hivatalos oldalaként tüntetve fel magát, megpróbál bizonyos személyes adatokat, például azonosítót, jelszót, bankkártyaszámot illetéktelenül megszerezni.

Napi szinten milliónyi adathalászó célú e-mailt és oldalt küldenek szerte a világon - közölte a Google, amely szerint a Gmailen, a Google elektronikus levelező szolgáltatásán küldött üzenetek 2 százaléka ilyen jellegű küldemény.

"Jelenleg a felhasználókra van bízva, hogy megadják-e vagy sem a jelszavukat" ezeknek az oldalaknak - mondta Drew Hintz, a Password Alert vezető mérnöke.

Ugyanakkor ésszerűtlennek nevezte, hogy a szolgáltatók elvárják a felhasználóktól, hogy különbséget tudjanak tenni a hiteles és a csaló oldalak között.

Az új bővítmény - amelyet mintegy három évig készítettek - a Google más biztonsági intézkedéseinek kiegészítéseként szolgál. Ugyancsak szerdán két forrás is közölte, hogy a Microsoft Corporations informatikai óriáscég engedélyezi a Google Android operációs rendszerén futó alkalmazások használatát a Windows telefonokon.

A lépés radikális irányváltás a Reuters szerint a Microsoft üzletpolitikájában.

A Strategy Analytics technológiai elemzőcég adatai szerint a Microsoft a globális okostelefon-piac mindössze három százalékát uralja. Az Android operációs rendszert használó telefonok - a Samsung dél-koreai ipari óriáscsoport telefonjaival az élen - a piac 81, míg az Apple Inc. amerikai számítástechnikai cég a 15 százalékát uralja.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forgó óriáskeréken sétált Nik Wallenda - videó

Százhúsz méter magas, forgó óriáskeréken sétált végig Floridában Nik Wallenda akrobata, kötéltáncos. Tovább olvasom