Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

TV néző - Sorozatokkal tarolt az RTL Klub - Top3-ban a TV2

A teljes lakosság körében a nézettségi toplista első három helyére kizárólag TV2-es műsorok kerültek a múlt héten.


A 26. héten is az RTL Klub volt a legnézettebb csatorna a 18-49-es korosztály körében, a főműsoridőt vizsgálva.

Szeretik az RTL Klub nézői a sorozatokat, hiszen a 26. héten taroltak az amerikai szériák, illetve a saját gyártású Barátok közt. A 18-49 éves korosztály körében elkészített top50-es nézettségi lista első 11 helyére beférkőzött a Berényi család életét bemutató napi sorozat mind az öt része, illetve a hétfőn este vetített Dr. Csont.

A napi nézettségi adatokat figyelembe véve az RTL Klub átlag 24,8 százalékos közönségarányt ért el a kiemelt korcsoportban, míg a második tv2 csak 23,3 százalékos közönségarányt könyvelhetett el.

Ami a legnézettebb műsorokat illeti, az RTL Klubon vetített sorozatok és nagyfilmek is nagy sikert arattak, hiszen a vasárnap, Clive Owen és Keira Knightley főszereplésével vetített Arthur király volt a második legnézettebb műsor a 18-49 éves korosztályban. Az ország legnépszerűbb napi sorozatának, a Barátok köztnek minden része befért a 11 legnézettebb műsor listájára.

Továbbra sem talál legyőzőre hétfő este Dr. Csont, az amerikai krimisorozat 27,3 százalékos közönségarányt ért el, míg az utána következő Hazudj, ha tudsz! 24,5 százalékos közönségarányt hozott az idősávjában, majd a Gyilkos elmék 23,4 százalékos közönségaránnyal nyert. Kedden a Castle 25,2 százalékos közönségarányt ért el idősávjában.

A sorozatok mellett a nagyfilmek is népszerűek voltak a 18-49 éves korcsoport körében, hiszen szerdán az Inferno (23,6 % SHR) és a Brókerarcok (22,3% SHR), csütörtökön a Döntő játszma (26,6% SHR), szombaton a Reszkessetek betörők negyedik része (27,4% SHR), míg vasárnap az Arthur király (29,8% SHR) ültetett le több nézőt a konkurencián vetített műsorral szemben.

*Az RTL Klub a 19 és 23 óra közötti időszakot tekinti főműsoridőnek, ahogyan az Európában a legáltalánosabb és legelfogadottabb. Az adatok az AGB Nielsen 18-49-es korosztályt érintő mérései alapján készültek.


Három TV2-es műsor a toplista első három helyezettje

A teljes lakosság körében a nézettségi toplista első három helyére kizárólag TV2-es műsorok kerültek a múlt héten.

A teljes lakosság 26. heti összesített nézettségi toplistáján egymást követik a TV2-es műsorok: az elmúlt hét legnézettebb műsora a Napló lett, második helyre került a Jóban Rosszban, a harmadikra pedig a Tények. A 18-49 évesek körében szintén a vasárnap esti magazinműsor, a Napló volt a legnépszerűbb.

A teljes lakosság körében ismét remekelt a TV2: ezúttal a top 3 műsort kizárólag a TV2 szolgáltatta. Az első helyre került a Napló, másodikra a Jóban Rosszban, harmadikra pedig a Tények. Szintén kiemelkedő teljesítményt ért el az Aktív, mely a toplista hatodik helyére került.

A 18-49 éves tévénézők körében is nagy népszerűségnek örvendett a TV2: ebben a célcsoportban szintén a Napló volt a legnézettebb műsor, a Tények a negyedik, a Jóban Rosszban pedig a hatodik helyet szerezte meg.

A TV2 napi sorozata pénteken érkezett évadzáró epizódjához: a dupla rész átlagos közönségaránya 29,3% lett, megnyerve saját idősávjában a nézettségi versenyt a konkurens csatorna napi sorozatával szemben. De nemcsak ezt az idősávot nyerte a TV2 pénteken: mind teljes lakosságban, mind 18-49-ben, teljes napon és főműsoridőben is nyerte a nézettségi versenyt.

Ami a napi átlagokat illeti, a TV2 teljes lakosság körében hétfőtől péntekig minden nap nyert teljes napon és főműsoridőben is.

A heti átlagos közönségarányok tekintetében a múlt hét is az elmúlt hetek tendenciáját tükrözi: a 18-49 évesek körében teljes napon 1,1, főműsoridőben pedig 5,7 százalékponttal nőtt a TV2 közönségaránya az elmúlt négy héthez képest. Ezzel szemben az RTL Klub közönségaránya ismét csökkent: több mint 11 százalékponttal mindkét vizsgált idősávban.

Olvasóink írták

  • 1. tricse 2011. július 04. 15:48
    „És csökkenni is fog az RTLklub nézettsége,ha ennyire ostoba módon megvagdosottan adják le a sorozatokat!
    Mondjuk nekem a TV-m tett a dologról mert megadta magát,úgyhogy maradt az internet!:(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túl az egymilliárdon A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken

A Johnny Depp főszereplésével készült produkciót világszerte 58 térségben forgalmazza a Disney. Tovább olvasom