Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

TV2: Élmény a négyzeten! - Duplán nyomják a Jóban Rosszban sorozatot

Tények hosszabb műsoridővel folytatódik, ugyanúgy, ahogy az azt követő Aktív is, a Jóban Rosszban pedig ismét dupla részekkel jelentkezik.
Újrapozícionálás és élmény a négyzeten a TV2-nél

Hétfő délután sajtótájékoztató keretében jelentette be Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója, hogy vezérigazgatóságának építkezési szakasza után 2011 őszétől kézzelfoghatóvá válik a megújuló TV2. Az újrapozícionálás látható jelei a TV2 televíziós és webes képernyőjén erős programokban, megújuló arculatban, intenzív fogyasztói kommunikációban, valamint a reklámpiacon hamarosan kezdődő, már a 2012. évre vonatkozó kereskedelmi stratégiában és ahhoz tartozó kommunikációban öltenek testet.

A TV2 megerősödött menedzsmenttel, tulajdonosi támogatással, erőteljes invesztícióval készül az őszi televíziós piacon a megmérettetésre. A Simon Zsolt vezérigazgató által tavaly év végén elindított helyzetelemzést követően született akciótervben kiemelt fontosságú újrapozicionálás célja, hogy a TV2-t domináns, népszerű, magabiztos és sikeres márkaként pozicionálja mind a nézők, mind a hirdetők felé. Ennek egyik szimbolikus eleme, hogy a TV2 márkanevet pozitív jelentéssel kívánják társítani ezentúl: a kettő ugyanis duplát, négyzetet is jelent. így lett az új TV2-szlogen 2011 őszétől: „Élmény a négyzeten".

A megújuló képernyős arculati elemek mellett az „Élmény a négyzeten" szlogen határozza meg a csatorna műsorstruktúráját is: Magyarország vezető hírműsora, a Tények hosszabb műsoridővel folytatódik, ugyanúgy, ahogy az azt követő Aktív is, a Jóban Rosszban pedig ismét dupla részekkel jelentkezik a Tv2 képernyőjén.

A „duplázás" mellett az élmények fokozódását a képernyős formátum változása is segíti: szeptember 1-jén A Katedrális című négy részes történelmi kalandfilmet már 16:9-es képarányban láthatják a nézők, ahogy a szeptember 16-án induló napi reality-t, az ÖsszeEsküvőket is.
A kultműsorok rajongói számára is szolgált jó hírrel a TV2: képernyőre kerül ismét a Totalcar. És ha már kult: itt egy újabb, kultszagú sorozat, amely a tizenéveseknek szól (de idősebbek is máris rajonganak érte): a Gimi. A Gimi a weben startolt a www.tv2.hu/gimisorozat oldalon, a TV2 portfólióban történő gondolkodásának egyik progresszív megoldásaként. Az őszt meghatározó programok (pl. az ÖsszeEsküvők) a Fem3 és Pro4 képernyőjén is megjelennek.

Olvasóink írták

 • 11. kergeróka 2011. szeptember 02. 12:51
  „Nagyon kicseszett a MindigTV-sekkel az RTL! Több százezer embert hagytak cserben a pénzéhességük miatt most! Én csalódtam bennük!
  Hol a beharangozott 16:9?? Mert hogy nálam sehol, az fix!”
 • 10. tevemenet 2011. szeptember 01. 15:02
  „Tök jó TV-m van, MindigTV-t használok, ami úgy tűnik kiesett az RTL látóköréből, mert konstansan 4:3-ban jön a jel. Emiatt kíváncsian vártam a TV2 mai átállását, ami viszont remekül szuperál. Szerintetek mi lehet a baj?”
 • 9. Phobos 2011. augusztus 31. 09:19
  „Forradalmi változás a "köztévében" is II.: milliárdokért készít szappanoperát a Heti Hetes legnyomorultabbika

  A Népszabadság információi szerint Jáksó László televíziós műsorvezető cége Marslakók címmel napi szappanoperát fog gyártani a "közmédiumoknak", a jövő év első felében induló napi sorozat a "Magyar" Televízió képernyőjén fog jelentkezni. A több évre szóló, milliárdos nagyságrendű koprodukciós szerződést hétfőn írták alá.

  Így néz ki egy igazi marslakó - de ez sajnos nem a Marson él, a Heti Hetest, a <moderálva> kedvenc műsorát vezeti immár tizenegy éve
  A közmédia műsorait gyártó és vagyonával gazdálkodó Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap hétfőn este csak egy rövid közleményt adott ki, amely szerint szerződést kötött egy a jövő év elején induló, napi televíziós sorozat gyártásáról. Ezt azzal indokolták, hogy a ,,közmédia megújítása során a modern televíziós formátumokat is használni kívánjuk a közmédia csatornáin". A társaság közleménye a szerződés semmilyen részletét nem tette közzé.
  A Marslakók című napi szappanopera gyártása már évek óta a köztévé tervei között szerepelt, csak eddig nem volt rá pénze. Az MTV közalapítvány kuratóriumi elnöksége 2009. május 13-i ülésén egyszer már előzetes hozzájárulását is adta az MTV és a Brand Lab Tanácsadó Kft. között a Marslakók című produkció gyártásáról szóló szerződés megkötéséhez, de akkor az MTV nem tudta kigazdálkodni a napi szappanopera éves több százmilliós költségvetését. Korábban Jáksó László megerősítette a lapnak, hogy a Marslakók alapötlete eredetileg tőle származik, és azóta megvette a tévével előszerződést kötött Brand Lab Kft.-t is Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó testvérétől.
  A lap információja szerint Jáksó az új televíziós sorozat gyártására július elsejétől egy teljesen új céget hozott létre, amelynek a Marslakók Produkciós Kft. nevet adta.
  A Marslakók koprodukciós alkotás lesz, az MTVA pénzt és gyártási kapacitást ad hozzá. A szerződés egyik fontos pontja, hogy a Marslakók szerzői jogainak döntő többsége is a közmédiumnál marad, így a sorozat esetleges további eladásából az MTVA húzhat hasznot, és nem kell majd külön jogdíjakat fizetni az ismétlésekért sem. (Isteni szerencse!) Az MTVA és a Marslakók Kft. közötti szerződés legalább három évre szól, az összeg megközelítheti a kétmilliárd forintot is.”
 • 8. kolombela 2011. augusztus 30. 21:36
  „Eddig valami hiányérzetem volt, most már tudom, hogy ezt hiányoltam!!!”
 • 7. pappe 2011. augusztus 30. 21:01
  „6-nál a piros hangszóró!!! :)”
 • 6. Infamous 2011. augusztus 30. 17:42
  „én inkább úgy fogalmaznék, hogy ilyen szemetet néz az igénytelen ember...”
 • 5. pappe 2011. augusztus 30. 15:21
  „4-hez: "ilyen szemetet néz a magyar nép..." Sajna... De nem csak a magyar, hanem a mexikói, a brazil, a venezuelai, a török, a koreai is; és lehetne folytatni.”
 • 4. Spion 2011. augusztus 30. 13:41
  „2: pappe:
  egyetértünk , de látod , erre van kereslet...
  ilyen szemetet néz a magyar nép...”
 • 3. pozdorja 2011. augusztus 30. 11:39
  „Jóból is megárt a sok!”
 • 2. pappe 2011. augusztus 30. 11:25
  „Én miattam egész nap is nyomhatnák. Akkor sem nézném. Ez mindennek a legalja (az RTL Klubos társával egyetemben), abszolút életszerűtlen az egész, harmadosztályú színészecskékkel...”
 • 1. xverax 2011. augusztus 30. 11:18
  „hát ez legyen a legnagyobb élménye a cikkírónak:)))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A filmsiker főgonoszára életfogytig várhat

Nagy eséllyel soha nem engedik szabadon az Austin Powers szereplőjét, miután megkínzott és… Tovább olvasom