Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 24°C Még több cikk.

TV-néző: a Fókusz előtt ültek a legtöbben

A múlt hét legmagasabb közönségarányát a ValóVilág „A szembesítés" című hétfői műsora érte el.

A múlt hét legnézettebb műsora a Fókusz hétfői adása volt

A 19. héten is őrizte kétszámjegyű előnyét az RTL Klub a TV2-vel szemben. Köszönhető mindez annak, hogy a piacvezető csatorna műsorai az elmúlt héten is uralták a nézettségi top 50-es listát a 18-49-es korosztály körében, a főműsoridőt vizsgálva. Nem mellesleg a csatorna felállított egy óriási, 141 napos nézettségi veretlenségi rekordot a kereskedelmi korcsoportban a főműsoridőt vizsgálva, amelyre eddig nem volt példa a hazai kereskedelmi televíziózás 1997-es elindulása óta.

A múlt hét legmagasabb közönségarányát a ValóVilág „A szembesítés" című hétfői műsora érte el, az éppen tévét néző kereskedelmi korcsoport 42,6 százaléka választotta a sikeres valóságshow negyedik szériájának záró adását. A közönségarányt tekintve a második az Alekosz – Szerelem a legfelsőbb szinteken szerdai adása volt 42,1 százalékkal. A dobogó harmadik fokára pedig a Csillag Születik szombati élő műsora került fel 40,7 százalékos közönségaránnyal. Ezzel egyébként szombaton nagyon meggyőző, 17,4 százalékponttal előzte meg a TV2-t az RTL Klub főműsoridőben, a 18-49-es korosztályban. Ezen a napon szerepelt az Eurovíziós Dalfesztiválon az X-Faktor felfedezettje, Wolf Kati is, akiért nemcsak az egész ország, hanem az RTL Klub és a tehetségkutató teljes stábja is szurkolt. Az énekesnő döntőben nyújtott produkciójához tiszta szívből gratulál a csatorna minden munkatársa.

A 19. héten a kereskedelmi korcsoportba tartozók közül a legtöbben a Fókusz hétfői adását nézték, a magas nézőszámhoz pedig magas közönségarány is társult, így az összesített nézettségi ranglista első helyét szerezte meg a 18-49-es korosztály körében. A legnézettebb külföldi heti sorozat a múlt héten is a Dr. Csont lett. A csatornaátlag fölött teljesített még a legsikeresebb hazai gyártású napi sorozat, a Barátok közt, amelynek mind az öt múlt heti adása az élbolyban szerepel, a hétfőit ráadásul annyi néző követte figyelemmel, hogy a nézettségi ranglista harmadik helyére került. A felsoroltakon kívül a top 50-es lista első felében szerepel több Alekosz – Szerelem a legfelsőbb szinteken és Fókusz adás is.

Az RTL Klub 2010. december 25-től egészen 2011. május 15-ig tartotta nézettségi veretlenségét a 18-49-es korosztály körében, főműsoridőben. A hazai kereskedelmi televíziózás kezdete óta egyetlen csatorna sem tudott még 141 napon keresztül veretlen maradni. A korábbi, szintén az RTL Klub által felállított 78 napos rekordot így kis híján sikerült megdupláznia a piacvezető csatornának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VV4: Lacinak halálfélelme volt a villában

A Való Világ Lázár Lacija pár hete egészségügyi állapota miatt adta fel a villalétet. A villa Dokija… Tovább olvasom