Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Tűsarkúval szúrta fejbe élettársát, életfogytiglant kapott

A felbőszült nő egy heves vita közben tűsarkú cipőjének 12 centiméter hosszú sarkával 25-ször fejen szúrta és ezzel megölte élettársát.
A 45 éves Ana Trujillo egy közös bárlátogatás után veszett össze a nála közel 15 évvel idősebb férfival, aki a houstoni egyetem - Svédországból bevándorolt - tanára és kutatója volt. A nő szerint a férfi támadt rá, lökdösni és fojtogatni kezdte, ő pedig védekezésképpen kezdte el ütni a hegyes cipősarokkal.

Az ügyészség szerint viszont szándékos gyilkosságról volt szó, amit súlyosbított az is, hogy a bíróság előtti vallomásaival a mexikói származású Trujillo megpróbálta utólagosan lejáratni áldozatának személyét, züllött, erőszakos embernek állítva be őt.

A védelem a hirtelen felindulásból elkövetett emberölés kategóriája mellett kardoskodott, és azt szerette volna elérni, hogy Trujillo mindössze kétéves börtönbüntetést kapjon. Az esküdtek azonban a tárgyalást követően gyilkosságban mondták ki bűnösnek a nőt, kiemelve az összességében halálosnak bizonyult cipősarokszúrások magas számát.

Ana Trujillo még az ítélethirdetést megelőzően is azt hangoztatta, hogy szerette élettársát, és akarattal soha nem ölte volna őt meg.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tartanak ebédszünetet a magyarok

Főleg a 30 év feletti nők esetében jellemző, hogy a számítógép előtt ülve, munka közben fogyasztják… Tovább olvasom