Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Túl vörös a haja, ezért tiltották ki az iskolából

Egy észak-angliai város színvonalas iskolájába jár Emily, aki addig ülhet be újra a tanórákra, amíg át nem festi a haját.
A 17 éves Emily Reayt egyszerűen kitiltották az iskolából amíg valami természetesebb színűre nem feszi a haját. A húsvéti szünet után közölte a lánnyal az iskolája vezetése a döntést: ezzel a hajjal nem mehet be órákra. A lány dühében és tehetetlenségében sírva fakadt.

- Ugyanilyen a hajam már három éve. Eddig senkinek sem volt gondja vele az iskolában. Mindenki úgy emlegetett, a fiatal vörös énekes - mondta Emily, aki egyébként tehetséges zenész. - Ha átfestem a hajam mondjuk barnára, elveszítem ezt az imázst.

Szülei elmentek az iskolába, hogy megvitassák a kérdést az iskolaigazgatóval.

- Az iskola házirendje azonban egyértelműen kimondja, hogy nem lehet a diákok haja természetellenes színű, ez rendben is van. Ne legyen kék vagy zöld a diákok haja. De a vörös nem természetellenes szín - érvelt az anya. - Olyan az egész, mintha a a viktoriánus időkben élnénk - kesergett a Metro cikkében.

A lány nem akar kihagyni fontos tanórákat az év végi vizsgák előtt nem sokkal, de dacból nem fest hajat, inkább feltűzi azt, így tér vissza az iskolába.

Az igazgató szerint az iskola idősebb diákjai példaképül szolgálnak a fiatalok számára, ezért fontos a rend. Az iskola magas színvonalának fenntartása múlik ezen, és ezzel a legtöbb szülő is egyetért.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pornóoldal új laptopot ad a lefagyott gépét összetörő fiúnak

Denzelt kárpótolja a PornHub, mert olyan jófejek. Tovább olvasom