Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Tovább csökkenhet a mobilozás ára

Január elsején a jelenlegi átlag 20 forint 24 fillérről 16,84-re csökken percenként a mobiltelefóniában az úgynevezett hívásvégződtetési díj, amelyet az a szolgáltató fizet a másiknak, amelynek hálózatából hívást kezdeményeztek - tudatta közleményben a Nemzeti Hírközlési hatóság.

 A cégek ezt az összeget áthárítják az előfizetőkre, tehát a díjcsökkenés az NHH reménye szerint teret ad a vezetékes és mobilhívások árának további csökkentéséhez.Az NHH 2005. közepe óta ütemezett, előre meghatározott mértékben csökkenti a végződtetési díjat. Ez három és fél éve a három szolgáltatónál más és más összeg, átlagosan 29,29 forint volt, mostantól egységesen 16,84 forint lesz, 2010 decemberéig pedig 11,86-ra csökken az Európai Bizottság jóváhagyása nyomán.

Az NHH nyilvánosságra hozta legfrissebb felmérését a mobilpiaci ügyfélszámról. Eszerint novemberben 111 ezerrel 11 millió 949 ezerre nőtt a szerződések száma. Vagyis 100 lakosra 119,5 előfizetés jutott. Egy éve még 106,5 volt az arány. Az utolsó három hónapban legalább egyszer használt - tehát aktívnak tekintett - SIM-kártyákból 10 millió 771 ezer volt, 178 ezerre több az októberieknél.

Olvasóink írták

 • 8. elemér 2008. december 23. 21:22
  „Vezeték nélküli kütyük azért fejlettebek, mert az ujab tekhnologia. Sokmindent tud amit vezetékes nem és azon drága. Net-el viszont egyik se tud versenyezni. Persze amit én tudok azt én angolnak köszönhetem és hogy érdekel. Wimax-en kivül ott is van sokminden amit nem ismernek. Tény hogy kevés a hotspot, viszont senkinek nem kell a laptopot a fejéhez dugni ha csak nem süsü.”
 • 7. ideals 2008. december 23. 20:31
  „..Ja, gondolom Amerikában is azért fejlettek a vezeték nélküli kütyük, mert van olyan hely ott is, mint mondjuk Ausztráliában, hogy kb. 40 km a legközelebbi szomszéd.
  Én a vezetékeseken is megelégednék az olcsóbb szolgáltatásokkal. Az idén az egyik mobil szolgáltatótól "hűségemért cserébe" kaptam fél évig ingyen dumcsit a hétvégekre és az ünnepnapokra, és tényleg örültem neki, baj csak az volt, hogy a baráti köröm is ugyanakkor kapta. Ebben az a gond, hogy fél évig én hivhattam volna őket ingyen, aztán meg ők.. - LOL
  Egyébként meg nem hiszek ebben a nagy olcsóságban.. - mert ugyebár másodpercekben mérik...”
 • 6. Judytka 2008. december 23. 18:29
  „Kedves Elemér,hogy te milyen bölcs vagy...külhonból...”
 • 5. elemér 2008. december 23. 15:08
  „Upho ajánlom néked a bluetooth-t vagy a Magickjack-t az USA-bol. Forradalmi és nemkell szoritanod a laptop-t a fejedhez. Inglish lengvidzs a legjobb a tudományban és a net-n.”
 • 4. elemér 2008. december 23. 13:01
  „Upho szoritsd csak te a laptopod a fejedhez. Nékem a kezemben van a rádió, T.V. telefon, ujságok és az egész világ. Te még a kökorszakban élsz Mo.-n. Ott még hotspotok is alig vannak, WIMAX-röl meg csak olvashatnak.

  A WiMAX, a ,,Worldwide Interoperability for Microwave Access" rövidítése, egy szabványokra alapuló vezeték nélküli technológia, a gyors, ,,utolsó szakaszos" csatlakozást biztosítja az otthonokba, az üzleti felhasználóknál, illetve a mobil vezeték nélküli hálózatok esetén. Mivel a WiMAX technológia szabványokra épül, várhatóan egyszerűbbé és költséghatékonyabbá válik az új és a már meglévő szélessávot használók számára a vezeték nélküli Internet-csatlakozás.”
 • 3. MTT 2008. december 23. 08:42
  „Na és melyik szolgáltató fogja csökkenteni az árait? Csak, mert egyáltalán nem úgy tűnik, hogy ezt bármelyik is meg fogja lépni...”
 • 2. upho 2008. december 23. 08:20
  „akkor szoritsd a laptopot a fejedhez a bakonyban, minden fa toveben ott a 20 megabit :)”
 • 1. elemér 2008. december 23. 06:11
  „Igazság az hogy ez még mindig drága és fejik az embert amig lehet. Interneten van a jövö és nem a mobilon. Jövö pedig már itt van, habár sokan ezt még nemtudják. Idöben telik az evolució.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete Dávid nem kell a lemezkiadóknak

Fekete Dávidra rájár a rúd. Nem elég, hogy a tehetségkutató döntőjében alulmaradt, de úgy tűnik a… Tovább olvasom