Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Törökország az idei turisztikai szezon nyertese?

A földközi-tengeri országokba irányuló magyar turizmust is negatívan érinti a gazdasági válság, de Törökország továbbra is kedvelt úti cél marad, - a többi között ez derült ki egy közvélemény-kutatásból.

A kérdőíves felmérés a mediterrán térségre koncentrált és elsősorban arra keresett választ, hogy milyen szempontok alapján mely országokat részesítik előnyben a magyar turisták a kedvezőtlen pénzügyi helyzetben. A feltett kérdésekre több mint egy tucat magyar utazási iroda 50 szakembere válaszolt.

Az idegenforgalmi szakemberek úgy látják, hogy a 2009-es évben a régión belül Törökország lehet a leggyakrabban választott úti cél.

Szerintük a turisztikában is megjelenő válság leginkább azokat az országokat érinti, amelyek nem rendelkeznek elég változatos kínálattal és nem reagáltak elég gyorsan a gazdasági visszaesés következményeire.

 Az illetékesek elmondása szerint Törökország számos változatos lehetőséget nyújt a turisták számára, így az ország esetében kevésbé érződik majd a válság negatív hatása.A megkérdezettek 78 százaléka úgy gondolta, hogy Törökország vonzó, illetve nagyon vonzó úti cél a magyar nyaralni vágyók számára. A sorban 74 százalékkal görögországi desztinációk következnek, majd 42 százalékkal a spanyolországi és 30 százalékkal a tunéziai üdülések. A szimpátia rangsorban Törökország 76 százalékkal vezet. Sokak szerint ez leginkább annak köszönhető, hogy a magyar turisták körében Törökország egzotikus, keleti kultúrájával, a „mesés kelet" varázsával ismeretlen világot rejt magában.Az utazási irodák alkalmazottai szerint Törökországot az oda utazók elsősorban az idegenforgalmi szolgáltatások megfelelő ár-érték aránya, család- és vendégszeretete, a török vendéglátók különösen a magyar turistákkal szemben tanúsított kedvessége és a jó közlekedési összeköttetés miatt kedvelik. Elmondásuk szerint az idei nyáron az úti cél kiválasztásakor elsősorban az ár-érték arány (92%), a család- és vendégszeretet (4%) valamint a napfény és a tengerparti strandok vonzereje (6%) szempontjai számítanak a leginkább.A 2009 májusa és júniusa során végzett felmérés Magyarország mellett Ausztriára, Szlovákiára és a Cseh Köztársaságra terjedt ki. Három hét alatt több mint 200 szakember véleményét kérték ki. Az osztrák és a szlovák utazásszervezők elmondása szerint is Törökország a 2009-es nyár legkedveltebb úti célja, ezt követi az osztrákoknál Görögország, a szlovákoknál Horvátország. Csehországban a turisták legkedveltebb úti célja Görögország, majd Spanyolország és Ciprus következik, Törökország a nyolcadik helyen szerepel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buli után 46 méteres magasságban ébredt

Ausztria - Egy 28 éves osztrák diákot egy átmulatott éjszaka után egy daru vezetőfülkéjében… Tovább olvasom