Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 21°C | 31°C Még több cikk.

Tömeges DNS vizsgálattal kerítik elő a diáklány megerőszakolóját

Egy francia magángimnáziumban még szeptember 30-án erőszakoltak meg egy 16 éves lányt. A mosdóban teljes sötétség volt, így az áldozat nem tudott személyleírást adni.
Tömeges DNS-vizsgálat kezdődött hétfőn egy francia magángimnáziumban abban a reményben, hogy az intézmény 527 férfi dolgozójának és diákjának mintája alapján kiderülhet, hogy ki erőszakolta meg az iskola egyik lánytanulóját szeptember 30-án az egyik mosdóban.

Az oktatási intézményekben ritkaságszámba menő tömeges vizsgálat szerdáig tart a nyugat-franciaországi La Rochelle városának Fénélon-Notre Dame nevű katolikus gimnáziumában, ahol összesen 1300-an tanulnak - közölte hétfőn Isabelle Pagenelle ügyész.

Az 527 személy, akik közül 475-en gimnazisták, a múlt hét végén kapták meg az idézést a városközpontban található gimnázium két termében rendezett vizsgálatra.

A kiskorú diákoknak a szülők beleegyezésére is szükség van a DNS-teszt elvégzéséhez. Visszautasítás esetén a hatóságok nem vehetnek mintát, de "azok a személyek, akik nemet mondanak, potenciális gyanúsítottá válnak, esetükben őrizetbe vétel és házkutatás várható" - jelezte az ügyész.

Helyszíni tudósítások szerint a hangulat inkább megkönnyebbülést tükrözött hétfőn, a diákok szívesen vetették alá magukat a nyáltesztnek, abban a reményben, hogy a rendőrség végre megtalálja az iskolatársuk megerőszakolóját.

"Elég fura érzés, hogy itt van közöttünk a megerőszakoló anélkül, hogy tudnánk, hogy ki az. Ez még rosszabb lehet a lányok számára" - mondta az egyik diák a France Info hírrádióban.

A támadás 2013. szeptember 30-án történt: az iskola egyik 16 éves lánytanulóját az oktatási intézmény egyik mosdójában teljes sötétségben megerőszakolták, így a sértett a támadójáról nem tudott részletes személyleírást adni. A ruháján azonban találtak egy ismeretlen férfitól származó DNS-mintát. A vizsgálatot ezért az összes olyan férfin és fiútanulón elvégzik, aki a bűncselekmény időpontjában az intézményben tartózkodott. Az 527 eredményt pedig összehasonlítják az ismeretlen eredetű mintával.

Az iskolában 15 civil ruhás rendőr végzi a mintavételt. A tanulókon kívül 31 tanárt és 21 technikai és egyéb munkatársat idéztek be a rendőrök a vizsgálatra.

Az eredményekre egy hónapot kell várni. Az ügyész tájékoztatása szerint a negatív teszteket megsemmisítik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brosnan: az én James Bondom sohasem volt elég jó

A 60 éves színésznek esze ágában sincs megnézni 007-es filmjeit. Tovább olvasom