Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Töltött padlizsán

Lakj jól kalóriaszegény ételekkel, italokkal. Receptekkel segítünk ebben, s ha Te is úgy akarod, - a fogyásban.

Töltött padlizsán

Elkészítés:

A padlizsánokat vágjuk félbe, sózzuk meg és tegyük félre egy negyedórára.
Olívaolajban süssünk meg darált húst (4 padlizsánhoz 30 dkg elég), sóval, borssal ízesítsük. Ízlés szerint hagymával is
dúsíthatjuk.


A padlizsánokról kaparjuk le a sót és vájjuk ki a kétharmad részüket. Apróra vágott hagymával süssük át a padlizsánbelsőt, majd keverjük a darált húshoz. Ezzel a töltelékkel töltjük meg az olajban már kisütött, kihűlt, kivájt padlizsánokat.
Aki szereti a pikáns ízeket, kenje meg mustárral a padlizsánt a töltelék belehelyezése előtt.
Így is fogyasztható, de akár tepsiben is elhelyezhetjük és megszórva zsemlemorzsával vagy reszelt sajttal, negyedóráig süthetjük. Rendkívül laktató, finom és nem hizlal.

Energia: 100g padlizsán 25 kcal

Jó étvágyat!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Markovits Kálmán emlékére gyászszünettel kezdődnek a mérkőzések

Markovits Kálmán halála miatt egyperces gyászszünettel kezdődik a vízilabda OB I valamennyi… Tovább olvasom