Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Többnapos sorban állás iPhone-ért Moszkvában

Két napon át álltak, ültek, sőt, feküdtek sorban Moszkvában az iPhone 4G telefonokért az egyik mobil készülékeket áruló, 24 órán át nyitva tartó bolt előtt a fiatalok, de öreg apók és nénikék is.

Múlt héten még semmi jele nem mutatkozott a hisztériának: a Komszomolszkaja Pravda című lap sokakat megkérdezett, akiknél munkatársai az utcán iPhone telefonokat láttak, s az volt a válasz, hogy nem sietnek lecserélni készüléküket az új 4G-re.

Alighanem nem is a készülék váltotta ki a tömeges érdeklődést, hanem az, hogy az egyik érdekelt cég meghirdette: az első 50 vásárlónak, aki fel tud mutatni egy iPhone 3G készüléket, 50 százalék kedvezményt ad az új mobil árából. Egy másik vállalat már napokkal előbb megkezdte az előjegyzések felvételét, egy továbbinál pedig ajándékot ígértek az első vásárlóknak.

Oroszországban nem a mobilszolgáltatók árusítják a készülékeket, bár náluk is kaphatók ilyenek, hanem első sorban a külön mobilkészülékek és a hozzájuk való kellékek árusítására szakosodott boltláncok. Ugyanezen boltokban kaphatók a SIM-kártyák is: mindegyik lánc árusítja 1-3 szolgáltató kártyáit.

A sajtó is hozzátette a magáét, és az internetet is elárasztották a 4G-ről szóló hírek, híresztelések, chatek, fórumok, stb.

Kedden villámgyorsan elterjedt Moszkvában, hogy már elkezdték árulni az új készülékeket, ez azonban rémhírnek bizonyult: valójában csak szerdán 0.00-kor kezdődött meg az eladásuk.

Ezért álltak sorba két napon át az éjjel-nappal nyitva tartó boltnál. Az idősebbek először a szovjet módszerrel próbálkoztak: mindenkinek a kezére írják a sorszámát golyóstollal, vagy listára írják fel a neveket érkezési sorrendben. Hamarosan azonban már több lista volt forgalomban, s az egyiken szereplők összetépték a másikon lévők papírját.

A Komszomolszkaja Pravda helyszíni tudósítása szerint a legidősebb sorban álló egy 78 éves néni volt, de nem sok jutott neki az időseknek kijáró tiszteletből...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikrosütőben ölte meg hörcsögét egy brit férfi

Kilenc hónap börtönbüntetésre ítélte egy angol bíróság szerdán azt a férfit, aki a mikrohullámú… Tovább olvasom