Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Tízéves az alsóőri Magyar Média- és Információs Központ

Fennállásának tízéves évfordulóját ünnepelte szombaton a burgenlandi Alsóőrön (Unterwart) a Magyar Média és Információs Központ (UMIZ). Az alsőőri Öreg Iskola Kultúrházban tartott rendezvény keretében áttekintették az UMIZ eddigi működését.
Az előadás mellett az őriszigeti (Siget in der Wart) néptáncegyüttes és a Boglya együttes műsorát hallgathatták meg az érdeklődők. Az 1973-ban alapított Alsóőri Magyar Könyvtárból 2001-ben létrejött központ sokszínű kulturális, tudományos és pedagógiai tevékenységet folytat.

Kapcsolatot tart magyar nyelvet oktató iskolákkal Burgenlandban és Ausztrián kívül is, utazásokat, könyvbemutatókat és előadásokat szervez, helytörténeti gyűjtőmunkát végez és egy több mint 25 ezer darabból álló könyvtárat működtet.

Az UMIZ keretein belül működik az Imre Samu Nyelvi Intézet, a Magyar Tudományos Akadémia öt nyelvi irodájának egyike is. Az intézet három magyarlakta régióban, Burgenlandban, Muravidéken és a horvátországi területeken koordinálja a nyelvészeti kutatásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nézze meg szelvényét! Íme az ötös lottó nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és joker… Tovább olvasom