Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Tízből hat pár boldogtalan a kapcsolatában

Elgondolkodtató dolog derül ki egy friss felmérésből: a párok 63 százaléka nem boldog jelenlegi párkapcsolatában, ugyanakkor elismerik, hogy tenni is kellene azért, hogy kapcsolatuk kielégítő és boldog legyen.

A megkérdezett párok 39 százaléka azt mondta: úgy gondolja, előbb-utóbb elhagyja partnere.

Egy felmérésben 3000 párt kérdeztek meg.

Válaszolniuk kellett számos kérdésre. Kiderült: a kapcsolatot számos dolog megnehezíti, például a párok eltérő szexuális igénye, eltérő igény a romantikára, valamint az, hogy az egyik félnél teljességében hiányzik a spontaneitás. Így pedig nehéz hosszútávon fenntartani egy szeretetteljes, bensőséges kapcsolatot.

A párok negyede azt mondta, szexuális életük nagyon sok kívánni valót hagy maga után. A megkérdezettek több mint fele érzi úgy, hogy kapcsolata párjával már nem szeretetteljes, és a párjuk megváltozott, nem az a szeretetreméltó személy, akivel annak idején randizni kezdtek.33 százalékuk azt rótta fel a kapcsolat hibájául, hogy megszűnt a
spontaneitás: a hirtelen jött ötletek egy közös kirándulásra, főzésre, és elmaradtak a virágcsokrok, apró meglepetések is, amelyek a kapcsolat elején még meg voltak.

A szakértők szerint a szerelem egy idő után kisebb lángon él, de akár szeretetté is szelídülhet, de ahhoz, hogy a kapcsolat tartós maradjon, ezt el kell fogadni. Ugyanakkor nem szabad leszokni azokról a dolgokról, amelyet a felek a kapcsolat elején megtettek egymásért, mert a kapcsolat ellaposodik, a lángolást pedig csalódottság váltja fel, kialakul a "Nem ezt vártam az élettől hangulat", amely, ha tartóssá válik szakításhoz is vezethet.

A felmérésből az is kiderült, hogy a párok 19 százaléka úgy érzi, partnere nem figyel ár eléggé, 16 százalékuk pedig a beszélgetéseket hiányolja. 45 százalékuk azt szeretné, ha partnere bátrabb és gátlástalanabb lenne a hálószobában.

Tízből egy válaszadó nem bízik már partnerében, 16 százalékuk pedig
elismerte: legalább egyszer félrelépett.

 Miért rossz a kapcsolat? top 10

1. A spontaneitás hiánya
2. A romantika hiánya
3. Rettenetes szexuális élet
4. Nincs idejük, nem figyelnek egymásra
5. Nem beszélgetnek
6. A jövőről eltérő az elképzelésük
7. Nem bíznak egymásban
8. A szeretet hiánya
9. Nem terveznek egymással hosszútávon
10. Nem őszinték egymással

Olvasóink írták

  • 1. Truder 2010. június 09. 21:08
    „Na vajon aki nem boldog, arról ki tehet? Talán életben kellene tartani a szerelmet, szeretetet, a harmóniát, vágyat. De ehhez szeretet, türelem, idő kell. Ápolni kell a kapcsolatot, de ennek sokan nem tulajdonítanak jelentőséget. Pedig semmi nem megy magától. Az a virág, amelyiket nem öntözik, előbb utóbb elhervad.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szex és New York leveri a Shreket?

Hiába fanyalognak sokan a Szex és New York 2. részének divatőrült főszereplőire, a film hatalmas kasszasikert hozott. Tovább olvasom