Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Tíz nap sokkterápia

Hogy érdekes-e az 55 éves Csikós Ágnes sorsa, aki közel egy éve vált el, több társkereső oldalon próbált ismerkedni, de annyira elvesztette az önbizalmát, hogy a randevúkra nem volt mersze elmenni?

Egészen addig nem, amíg nem kerül ez az asszony egy tévéműsor kellős közepébe, amíg nem látjuk az arcán azokat a ráncokat, amelyekről pontosan tudjuk, miért és hogyan alakulhattak ki.

Mert a világ minden táján tudják a ráncok titkát az asszonyok, ezért sikeres a ˝Tíz év tíz nap alatt˝.

Az angol Tíz évvel fiatalabb című műsor hazai adaptációja hasonló címmel, s a Viasat reményei szerint hasonló sikerrel fut szeptember 19-étől a hazai kereskedelmi csatornán. Egy adáson vagyunk túl azzal a Lakatos Márkkal (és csapatával), aki egy másik licencműsort, a Szeretem a testemet is vezette.


A stylist-műsorvezető szerint ez a tíz nap kétségkívül ˝sokkterápia˝ a résztvevők számára, akik azonban pontosan tudják, miért jelentkeztek vagy miért hagyták magukat nevezni ebbe a műsorba. ˝Ők úgy érzik, hogy segítségre van szükségük: ez a kulcsszó mindenkinél – mondta lapunk megkeresésére. – Abban persze már vannak különbségek, hogy a tíz nap alatt véghezvitt átalakításra a személyiségük mennyire áll készen. S ez nem a sminkelés közben derül ki, hanem jóval később. Azok az átalakítások ugyanis, amelyeken végigmennek, nem örök életre szólnak. A plasztikai beavatkozások – ahogy az angolok mondják – ˝ebédidő alatt végrehajthatók˝, de a hatásuk mulandó. A tíz nap eltűnhet nyomtalanul az életükből, de megmaradhat hosszú-hosszú évekig. Rajtuk áll.˝
 

Ezzel rátapintott a lényegre, mert amennyire érdekessé válik számunkra az ˝ismeretlen ismerős˝ Ágnes, úgy jó lenne azt is tudni, mi lesz ezekkel a nőkkel két-három hónap múlva. „Változó, a Szeretem a testemet című műsor tíz adásában szereplő lányból, asszonyból nyolc mondta később azt, hogy fontos dolgot kaptak. Hogy el mernék-e menni hozzájuk három hónap után? Hát persze. Én sok minden mást is meg merek tenni. Nem az a típus vagyok, aki bort iszik és vizet prédikál. Persze hiúsági okból, de például kipróbáltam a botoxkezelést. Alkatunkból adódóan vannak olyan adottságok, amelyeken nem lehet változtatni. De ez nem azt jelenti, hogy akkor nyugodtan hagyjuk elrohadni a fogunkat, járjunk slamposan, ápolatlan frizurával. Egy pici plasztikai beavatkozás – mint a botox – sem isten elleni vétek. Külföldön ez már olyannyira elfogadott módszer a nem kívánt ráncok eltüntetésére, hogy kozmetikusok is elvégzik."

Magyarországon azonban még messze nincs így, pontosan tudjuk. A műsor – már amennyire egy licencszerződés egyáltalán megengedi – ennyiben eltér az angol megfelelőjétől. De hogy a magyar asszonyok is idősebbek-e (pontosabban annak látszanak-e), mint a brit sorstársak, azon lehet vitázni. Lakatos Márk szerint elővehetjük a témához adekvát statisztikát, amely azt mutatja, hogy a magyar nők költik a legkevesebbet kozmetikumokra, szépészeti szerekre. Ez alapján pedig könnyű lenne rávágni a választ a korántsem költői kérdésre: igen, mi látszunk öregebbnek. De ahogy a cikkünk elején is jeleztük, a magyar Csikós Ágnesekkel akkor lehet sikeres műsort készíteni, ha az ő ráncairól mindent tudunk, mert ismerjük azokat.


Hogy meg is szeretjük-e az alanyokat, már más kérdés. Maga a műsorvezető is azt mondja, az ő szerepe nem az, hogy a barátjukká váljon. ˝Egy szakmai munkahelyzetbe kerülünk valamennyien. Persze vannak, akiknek a sorsa jobban megérint, de ez természetes mindenhol, ahol emberek dolgoznak együtt.˝

Aki látta az első magyar vagy a korábbi angol adások egyikét, ne adja ég, a Szeretem a testem bármelyik epizódját, annak talán fölösleges is leírni a műsor lényegét. Aki azonban nem, annak íme röviden: minden adásban egy-egy asszony átalakulását mutatják be, aki tíz napon belül akár tíz évet fiatalodhat. Ez utóbbi mondatot nem a műsorkészítők, s még csak nem is az „átalakító csapat" tagjai mondják ki – akik között van fogorvos, plasztikai sebész, sminkmester, személyi edző és mesterfodrász is –, hanem a járókelők. Nekik teszik fel ugyanis az átváltozás előtt, illetve után a kegyetlen kérdést: Önök szerint hány éves az ˝üvegkalitkában" álló Ágnes? Ha a mesterek jól végzik a dolgukat, másodjára legalább tízzel kevesebb a válasz.

Olvasóink írták

 • 6. Goldmund 2010. szeptember 28. 12:03
  „Borzalmas!
  Az is, hogy van ilyen műsor, de a gondolkodásmód is, amely szerint csak az szeretheti a testét, akinek nincsen ránca, ősz hajszála, súlyfeleslege stb.
  Pedig a dolog fordítva működik: azok "preparáltatják" ész nélkül a testüket, akiknek önbizalomhiányuk van, és azt képzelik, csak így szerethetőek.
  Az első bekezdésben említett Csikós Ágnes azért nem mert elmenni a randevúkra, mert önbizalomhiányos. Neki nem stylistra, hanem pszichológusra és sikerélményekre van szüksége (pl. szakmai vagy más téren).”
 • 5. Truder 2010. szeptember 26. 19:16
  „A fent példa értékű összehasonlító képek nekem nem tetszenek. Rondák, erősek a sminkek, csak a barna lány lett jó! Attól, hogy kiló vakolatot ráraktak, még szebbek nem lettek...de valahol el kell kezdeni”
 • 4. buggyant 2010. szeptember 24. 05:55
  „szerintem úgy lehet, hogy a delikvensnek farmerban, pólóban kell bemenni, ha lehet akkor legyen erősen viseltes, csapzott frizurával, smink nélkül. Aztán felöltöztetik, kisminkelik, megcsinálják a haját, öt év minimum!!! Előnyben vannak az elhanyagolt fogsorúak esetleg, mert annak javításával ismét csak erősebb a kontraszt...
  szóval parasztvakítás az egész. ezt a fószert meg nem tudom ki nyomja ennyire, katasztrofális az ízlése.”
 • 3. tricse 2010. szeptember 23. 11:15
  „Velem kudarcot vallanátok!:)”
 • 2. Spitfire 2010. szeptember 23. 10:52
  „tényleg ez kell a népnek? ez az agysorvasztás?”
 • 1. Liv66 2010. szeptember 23. 09:33
  „Ránézek erre a palira és rosszul leszek. Egyszer néztem bele egy műsorába mikor valami lepedő félébe csavart egy nőt és győzködte , hogy így is szexis. Szánalmas egy figura.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnaptól egy hétig ünneplik az egyházak a teremtés hetét

Vasárnaptól egy hétig ünneplik az egyházak a teremtés hetét, felhívva a figyelmet a környezetvédelem… Tovább olvasom