Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Tinisztárok a gyermeknapról

Hazánk tinisztárjai, Nguyen Thanh Hien, Zentai Márk, Király Viktor és Szabó Zsófi mesélték el, hogyan ünnepelték a gyermeknapot.

Vasárnap itt a lurkók ünnepe, azaz a gyermeknap. Ilyenkor a szülők többsége többet enged meg porontyának s az ünnep programjából kimaradhatatlan a cukrászda, a fagyizó, a játékbolt, az állatkert vagy a vidámpark meglátogatása.


Hiennek fiatal felnőttként vált fontossá az ünnep

A vietnami származású magyar énekesnő, Hien életében sosem volt igazán nagy jelentősége a gyermeknapnak. Minden évben kapott valami apróságot a szüleitől, de a családban inkább a fontosabb ünnepre fektettek nagy hangsúlyt.

– Otthon nem volt nagy hagyománya ennek a napnak, mikor kislány voltam, de nem zavart igazán, elég volt, hogy kaptunk valami apróságot – válaszolta Hien arra a kérdésre, hogy nem bánja-e, hogy a klasszikus gyermeknapi mulatságok kimaradtak az életéből. – Sokkal jobban vártam a holdújév eljövetelét, mert ez valahol a gyermekek ünnepe is volt, és a mai napig nagyon szeretem az ehhez kapcsolódó hagyományokat – válaszolta a fiatal (most már) budapesti lány, akinek a gyermeknaphoz való viszonyulása különös fordulatot vett, mikor befutott énekesnő lett. – Az ünnepnek azóta van nagyobb jelentősége az életemben, mióta gyermeknapi rendezvényeken lépek fel. Így lesz ez most vasárnap is, és így van, mióta énekesnőként tevékenykedem. Ezeket a fellépéseket nagyon szeretem, a gyermekeknek mindig jó örömet szerezni.Márk szerint minden nap gyermeknap

A népszerű tinisztár, Zentai Márk 15 éves koráig élt családjával Németországban és csak a nyári szünetekben látogatott Magyarországra. A németeknél is nagy kultusza van ennek a napnak, számtalan gyermeknapi programot szerveznek és a szülők is szeretik ilyenkor megadni a csemetéiknek, amire csak vágynak.

– Azt gondolom, egy gyermekre egész évben nagyon oda kell figyelni, nevelni, tanítani és szeretni. Mindemellett jó, hogy van egy nap, amikor őket ünnepeljük – jegyezte meg Márk, majd hozzátette: ő szerencsésnek mondhatja magát, mert boldog élete volt kisfiúként. – Szerintem az év bármelyik napja lehet gyermeknap, legszívesebben a nagypapámmal töltött nyári állatkert-látogatásokra emlékszem vissza. Ha visszamehetnék az időben, a tökéletes napot kisfiúként úgy tudnám elképzelni, hogy finom ˝péksütis reggelivel˝ vár anyukám, majd egy kosárlabdameccs után a barátokkal ellátogatnánk az állatkertbe, este pedig egy vidám musical-előadással zárnánk a napot – mondta az énekes. – Idén végre én vagyok az, aki örömet szerezhet a kisebbeknek, mert koncertezem egy nekik szóló rendezvényen, ennél jobbat pedig elképzelni sem tudok...Viktor gyerekből gyereknapi program lett

Amerikában is éppúgy megtartják a „gyermekek ünnepét", akárcsak idehaza. A magyar Justin Timberlake, azaz Király Viktor kisgyermekként a karácsony és a születésnapja után május utolsó vasárnapját, vagy ahogy ő nevezi, a „Child Day"-t várta az évben a leginkább, szüleivel és testvéreivel ilyenkor birtokukba vették a vidámparkot és az állatkertet.

– A gyermeknapról mindig a színes léggömbök, a vattacukor édes illata, a duplahurkos hullámvasút és az állatkerti csimpánzok bolondozása jut eszembe – emlékezett vissza a Megasztár negyedik szériájának győztese.

– Úgy tizenöt éves koromig ünnepeltük az ikertesómmal, Benivel, hogy gyerekek vagyunk, ám később, serdülő „nagyfiúként" még meg is sértődtünk azon, ha csak egy csokit is kaptunk. Aztán az idő csak szaladt és szaladt, s most én szórakoztatom a lurkókat, de a vattacukornak e napon még én sem tudok ellenállni – mondta mosolyogva a tinilányok bálványa.


Zsófi kisgyermekként is felnőtt volt e napon

A híres mesemondó, Szabó Gyula lánya, Zsófi, a Jóban-rosszban című sorozat szőkesége nem mindennapi módon ünnepelte, hogy gyermek.

– Sem én, sem pedig a testvérem nem vágytunk ajándékra, inkább amolyan ˝fordított napot˝ tartottunk – mesélte a kórházsorozat Betty Tanakisa. – Ilyenkor az édesanyánk volt a kislány, mi pedig a felnőttek és a konyhában sürögtünk-forogtunk, főztünk neki, ha pedig feleselt, megbüntettük, nagyon muris volt. Még ma is tisztán emlékszem ezekre a napokra, s bár hamar, 16 évesen önállósodtam, mégis a mai napig ˝apuci kicsi lányának˝ tartom magam. Felnőtt nőként továbbra is imádom a rajzfilmeket, szeretek bolondozni. Azt hiszem, ez így is van rendjén, hiszen fontos, hogy a lelkünkben megmaradjon a vidám, felszabadult kisgyermek énje a komoly, érett nőé mellett – mondta a 22 éves színésznő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincsenek rossz gyerekek

Vannak rossz gyerekek, vagy csak olyan szülők, akik nem tudnak bánni velük? Tovább olvasom