Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Tiniket érintő veszélyekre figyelmeztet a Hacktion Újratöltve

Az M1-en futó bűnügyi sorozat Online öngyilkosságok című epizódja a fiatalokra leselkedő veszélyek egyikét mutatja be. Ez a veszélyforrás, még ha nem is kézzel fogható: az internet.
Az online világban arctalanul ismerkedő, csetelő tinédzserek könnyen keveredhetnek veszélyes, kiszámíthatatlan helyzetekbe, hiszen nem tudják biztosan, kit takar a megadott nicknév a túloldalon. Kata és Bori is ebbe a csapdába esett a Hacktion Újratöltve legutóbbi részében, amikor egy arctalanul ismerkedő, tini név mögé rejtőzött, beteg lelkű felnőtt férfi hívta őket közös öngyilkosságra…A kamaszok gyakran érzik úgy, hogy problémáik megoldhatatlanok, nincs, aki meghallgassa, megértse őket, csalódnak a világban, életüket kilátástalannak látják, és olykor ennyi éppen elegendő ahhoz, hogy elbizonytalanodjanak, és akár visszafordíthatatlan dolgot kövessenek el. Mivel a sorozat rajongótáborát többnyire fiatalok alkotják, a készítők úgy gondolták, kötelességük felhívni a figyelmet a lehetséges veszélyekre.
Fonyó Gergely, a sorozat vezető rendezője szerint ez egy nagyon érzékeny és kényes téma. „Ebben az epizódban az a jó, hogy különösen fontos üzenete van a fiatalok felé, méghozzá, hogy tanulják meg elfogadni önmagukat. Ne akarjanak a mai elvárásoknak, a különböző trendeknek feltétlen megfelelni, a divatnak eleget tenni. Mindenkiben más-más érték rejlik, ezeket kell felszínre hozni, és nem a tömegbe beleolvadni. Azért szeretem nagyon ezt a részt, mert nem kizárólag egy bűnügyet oldunk meg a végén, hanem egy érzékeny, kiszolgáltatott korosztály problémáit is feszegetjük, méghozzá igen erősen. A kamaszok tele vannak kérdésekkel, vágyakkal, kételyekkel, sok esetben viszont sajnos nincs kihez fordulniuk, kevés a válasz, amit kapnak, ha kapnak egyáltalán… Ők már nem a meséket akarják hallani, hanem tényleges válaszokat akarnak, a megfelelő személyektől. Azt gondolom, fontos, hogy mi is felhívjuk a figyelmüket néhány konkrét, létező dologra, és ne köntörfalazzunk! Valójában ezt járja körül a forgatókönyv is." – árulta el a rendező.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rohamosan öregszik a világ lakossága

Az ENSZ Népesedési Alapja szerint 2050-re több 60 év feletti fog élni a világon, mint 15 éves vagy… Tovább olvasom