Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Tiltakozás: bezárta üzletét a Dolce&Gabbana Milánóban

Bezárta három napra híres milánói üzletét Domenico Dolce és Stefano Gabbana divattervező.
Bezárta három napra híres milánói üzletét Domenico Dolce és Stefano Gabbana divattervező tiltakozva az ellen, ahogyan egy városi önkormányzati illetékes kommentálta adócsalás miatti elítélésüket.

A divattervezőpár egy-egy oldalt bérelt a szombati olasz napilapokban, hogy hangot adjon felháborodásának. Az utolsó szalmaszálat annak az önkormányzati illetékesnek a megjegyzései jelentették, aki kijelentette: nem szabad engedélyezni, hogy adóelkerülők a városi önkormányzat tulajdonában lévő neves helyiségeket használjanak tevékenységükhöz - írták.

Egy hónappal ezelőtt egy év nyolc hónapra ítélte a milánói bíróság Alessandro Dolcét és Stefano Gabbanát is, a nevüket viselő olasz divatmárka tulajdonosait adócsalásért. Egy év négy hónapra ítélték a D&G igazgatótanácsának további három tagját, közöttük Alfonso Dolcét, a tervező fivérét és a cég könyvelőjét is. Védőügyvédjük abszurdnak nevezte az első fokú ítéletet, és bejelentette, hogy fellebbezni fog ellene. Az ítélet szerint az ismert olasz divatcég tulajdonosai 2004-ben és 2005-ben egymilliárd euró bevételt nem vallottak be az adóhivatalnak. Luxemburgban alapítottak céget, de tevékenységük nem ott, hanem Olaszországban zajlott. Az adócsalás 2007-ben derült ki egy ellenőrzéskor.

A tervezőpárosnak azonnali hatállyal félmillió eurót kellett az olasz adóhivatalnak befizetnie.

A márka harminc éve indult útjára Milánóban. Gabbana a Twitteren közzétett üzenetében azt írta, soha nem kérték a várost, hogy önkormányzati tulajdonban lévő helyiségeket használhassanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy filmben szerepel majd Superman és Batman

Az acélember folytatásában szerepel majd először együtt a mozivásznon a két szuperhős. Tovább olvasom