Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

Tetemes áron kelt el egy régi Frankenstein-moziplakát

Az 1931-ből származó moziplakát 260 ezer dollárért (58,6 millió forintos összegért) talált gazdára.

Egy amerikai aukción 260 ezer dollárért (58,6 millió forintos összegért) talált gazdára a Frankenstein című filmklasszikus moziplakátja, amelyet egykor néhány dollárért vásárolt, majd évtizedeken át dobozban őrzött egykori tulajdonosa.

Az 1931-ből származó moziplakát ezzel a legdrágább valaha elárverezett ilyen poszter - közölte az árverést szervező Heritage Auctions Dallasban. Az első filmről, amelyben Boris Karloff játszotta Frankensteint, csak kevés plakát maradt meg. A most elárverezett hosszúkás poszterből pedig valószínűleg nincs is több.

Az eddigi tulajdonos a posztert az 1960-as években, egy antikváriumban vásárolta. "Olyan régen volt már, nem emlékszem, mennyit fizettem érte. De nem lehetett több öt dollárnál, ami akkoriban egy vagyonnak számított" - mondta el a ma Chicago közelében élő, csaknem hatvanéves Keith Johnson.

A plakát egykor bekeretezve lógott a falon, ám amikor a férfi családot alapított, a poszter dobozba került. "Időnként borozgatás közben elővettük és megnézegettük a posztert. Mindig is szerettük és szerintünk nagyon menő" - mondta Johnson felesége, Julie.

Arról, hogy ki szerezte meg az árverésen a hatalmas Frankenstein-fejet ábrázoló posztert, nem számolt be az aukciós ház.

Korábban írtuk:

Egykor alig néhány dollárba került, most viszont akár százezer dollárért (22,3  millió forintos összegért) is gazdát cserélhet az 1931-es Frankenstein című filmklasszikus egy elfeledett plakátja, amely egy  szekrényben pihent évtizedeken át.

A dallasi Heritage Auctions szerint már kevés plakát őrzi annak a filmnek az emlékét, amelyben Boris Karloff először alakította Frankensteint, ilyen formátumú pedig csak még egy van a most felbukkant darabon kívül.

Az eladó az 1960-as évek végén még tinédzserként vette a posztert. "Régen volt, már nem emlékszem pontosan, mennyit fizettem érte. De nem lehetett több öt dollárnál, ami akkoriban sok pénz volt" - mondta a 60 év körüli Keith Johnson.

A plakát egy ideig bekeretezve lógott a falán, de amikor családot alapított, eltette a szekrénybe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új termékről először az interneten tájékozódunk

Netezők körében végzett nemzetközi Ipsos felmérés szerint elsősorban az interneten tájékozódunk, ha… Tovább olvasom