Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Tashirojima, a macskamennyország - fotók, videó

Az aprócska japán szigeten száz macska éldegél békességben a nagyjából 100 állandó lakossal. A helyiek úgy tartják, a macskák szerencsét hoznak.
A macskákat eredetileg azért telepítették a szigetre, hogy távol tartsák az egereket az itt működő selyemhernyó-gazdaságoktól. Később azonban a selyemhernyó-tenyésztők kivonultak a szigetről, a macskák viszont maradtak.

Tashirojima az 1800-as években népszerű halászati célpont volt. Az akkor még csekély létszámú macskaállomány szívesen követte a halászokat néhány finom falat reményében. A halászok szívesen etették az állatokat, mert gazdagságot és szerencsét reméltek tőlük, és úgy tartották, segítenek megjósolni az időjárást is.

Forrás: Fubirai/d.hatena.ne.jp/fubirai/
Forrás: Fubirai/d.hatena.ne.jp/fubirai/

A történet szerint egyszer az egyik halász ráejtette a halászathoz használt követ egy macskára, amely rögtön elpusztult. A legenda szerint ekkor állítottak először szentélyt az állatnak, amelyből mára legalább tíz található a szigeten, nem is beszélve a több mint ötven macskát ábrázoló műalkotásról és épületről.

Sajnálatos módon a lakosságot szép lassan a kihalás fenyegeti, mivel főleg idősebbek élnek ott, és a hivatalos források szerint már most 50 százalékuk 65 év feletti.A sziget mára népszerű turistacélponttá vált, úgy hírlik, kutyáknak tilos a belépés.

Egy japán fotós, Fubirai öt évet szánt a sziget félvad macskáinak megörökítésére. A válogatott fotókért kattintson ide! A fotóművész oldala folyamatosan frissül, a macskák szigetének mindennapjait ide kattintva követheti nyomon.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályán a Ferenc pápa-csapat

A Ferenc pápáról elnevezett egyesület a tavaly októberben alapított klub elnöke szerint feljutási szándékkal vág neki a szezonnak. Tovább olvasom