Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Társkeresés a neten: férfiak-nők 1-0

Több férfi keresi fel a társkereső oldalakat a neten, mint nő. Ez már csak azért is érdekes, mert a nők egyedülállóként, magányos párkeresőként sokkal inkább rögzültek a köztudatban. Lehet, hogy csak őszintébbek?

Havonta 540 ezren, egy átlag napon 80 ezren látogatnak társkereső oldalakat: 60%-uk férfi; jellemzően az alacsony iskolai végzettségűek és a fiatal középkorúak, valamint a községben élők - derült ki a gemius/Ipsos Audience felméréséből.

A partnerüket interneten kutatók között kevés a felsőfokú végzettségű, aki viszont közülük társat keres, az nagyon intenzív használó.


Tény, hogy a községben élők, a maximum 8 osztályt végzettek a népességbeli arányukhoz képest sokan vannak fent az ilyen oldalakon, de őket bőven átlag alatti használat jellemzi. A legintenzívebb használói csoport a magas iskolai végzettségű budapesti lakos, számosságukat tekintve viszont kevesen vannak.

Egy látogató egy hónap alatt átlag 1 órát tölt és 85 oldalletöltést végez társkereső oldalakon, de jelentős eltérések láthatók egyes célcsoportoknál. Amíg az általános iskolát végzettek havonta csak félórát, addig a diplomások közel 2 órát böngésznek, de az oldalletöltések száma terén is hasonló az eltérés: 38 oldalletöltés az alacsonyabb képzettségűek átlaga, míg a diplomásoké 134.A fiatalok csak 40 percet, az idősebbek kétszer ennyi időt töltenek párkereséssel, mely eltérés az oldalletöltések számában is megjelenik. A fiatalok átlagosan 70-szer, míg az 55 év felettiek 105-ször kattintanak társkereső oldalakon.

(A gemius/Ipsos Audience online közönségmérési rendszer (gIA) a Gemius SA és az Ipsos Zrt. konzorciumában végzett site-centrikus és paneles mérésen alapuló kutatás, a piaci egyenértékes adatokat szolgáltatja.)Olvasóink írták

  • 1. makacs 2010. december 21. 16:16
    „Ez azért van, mert amíg a férfiak keresgélnek, addig a csajok jelentős része Svájcban, Hollandiában, stb strichel. :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hercegi esküvő: sok kis Kate lesz

Vilmos herceg és Kate Middleton küszöbön álló esküvője miatt a menyasszony neve lehet a… Tovább olvasom