Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

Tárgyalják: puskával agyonlőtte a drogos fiát az anya

Megkezdődött a Fővárosi Bíróságon annak az asszonynak a pere, aki saját fiát lőtte agyon egy puskával tavaly februárban Budapesten. A 47 éves asszony azért ölte meg kábítószer fogyasztó fiát, mert az rendszeresen késsel fenyegette és ütötte-verte családja tagjait.
A család egy budai villában, jó módban élt. A később áldozattá vált fiatalember eleinte marihuánát szívott, majd áttért a kokainra, és ivott is. Gyakran veszekedett a szüleivel és testvérével, főleg az édesanyjával, és fenyegette őket, hogy elvágja a torkukat és "kinyírja" őket.

A zaklatott idegállapotban levő anya 2008. február 25-én magához vette férje vadászpuskáját, majd az ágyában alvó fiát közelről fejbe lőtte. Erről azt vallotta: "amikor megláttam a fegyverszekrényt, úgy éreztem, csak így védhetem meg a családomat", majd hozzátette: "még a szemem is behunytam, úgy lőttem". Az igazságügyi elmeszakértő első véleményében azt állapította meg, hogy az asszony olyan beszűkült tudatállapotban lőtte le fiát, ami tette súlyának felismerésében erősen korlátozta, de a tárgyaláson a szakértői vélemény úgy módosult, hogy a lövés leadásakor a vádlott olyan tudatállapotban volt, amit kizárta azt, hogy felismerje tette társadalomra veszélyes voltát.

A bíróság hétfőn megszüntette a vádlott házi őrizetét és szabadlábra helyzete őt, viszont az ügyész indítványára 2 új igazságügyi orvosszakértőt rendelt ki. A tárgyalás a szakértői vélemények elkészülte után folytatódik.

Olvasóink írták

 • 8. Imcsi 2009. január 22. 09:37
  „Drogelvonóhoz hajlandóság is kell és kitartás, ez valószínűleg nem volt!”
 • 7. Judytka 2009. január 20. 20:11
  „azért ez egy kemény helyzet,ha egy anya ilyesmire vetemedik..”
 • 6. MTT 2009. január 20. 14:12
  „Szerintem, - pedig én is két felnőtt fiú anyja vagyok, - az anya helyesen cselekedett, csak arra lennék kíváncsi, hogy drogelvonóról nem hallottak a 21.-ik században a családtagok? Az talán kevésbé lett volna tragikus.”
 • 5. obama 2009. január 20. 09:21
  „jol tette az asszony remelem nem itelik el de hat a magyar birosag ja,”
 • 4. Imcsi 2009. január 20. 09:01
  „Önvédelem lehetett, ill. a család többi tagját védte a fiútól! Egy anya a saját gyereke ellen így fordul? Miket élhettek át akkor előtte?”
 • 3. viperetta335 2009. január 20. 08:54
  „Mi köze a liberalizmusnak ehhez?Szerencsétlen nő a saját gyerkét ölte meg,nyilván el kellett ide jutnia,és nyilvánvaló,hogy nem veszélyes a társadalomra.”
 • 2. Tabornok 2009. január 20. 06:13
  „"a vádlott olyan tudatállapotban volt, ami kizárta azt, hogy felismerje tette társadalomra veszélyes voltát. "
  Az igazságügyi szakértő a legjobbat mondta ahhoz, hogy az anya kevesebbet kapjon.
  Az anya, a társadalomra egyáltalán nem veszélyes megoldást választott. Sajnálom szegényt, mert nagyon nehéz helyzetben volt és van!”
 • 1. KisVadföld 2009. január 19. 20:36
  „Egy liberális mintacsalád.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gondok Deutsch Anita és Kinizsi Ottó házasságával?

Kapcsolatuk elején a nagy korkülönbség miatt nem sok jövőt jósoltak Deutsch Anitának és Kinizsi… Tovább olvasom