Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Táppénzre mehet beteg kutyája gondozása miatt egy olasz nő

Táppénzre mehet beteg kutyája gondozása miatt egy olasz nő, mivel az illetékes bíróság úgy döntött, hogy a kutya betegsége "családi okot" jelent a munkából való fizetett távolmaradásra.
A római Sapienza Egyetem tanárát két nap fizetett szabadság illeti meg Cucciola nevű, 12 éves angol szetter kutyája műtétje miatt - közölte csütörtökön a LAV állatvédő szervezet.

Miután hiába kért munkaadójától fizetett szabadságot kutyája gondozására, a munkavállaló a LAV ügyvédjei segítségével bírósághoz fordult. A bíró elfogadta az ügyvédjek érvelését arról, hogy munkából való távolmaradását "családi ügyként" kell kezelni.

Az ügyvédek az olasz jog azon kitételével is érveltek, hogy börtönbüntetést vagy tízezer euróig terjedő bírságot szabhatnak ki arra, aki "súlyos szenvedésnek" tesz ki egy állatot.

"A bírósági döntés jelentős előrelépés, amely elismeri, hogy családtagok azok az állatok, amelyeket nem anyagi haszon vagy munkaképesség reményében tartannak" - közölte Gianluca Felicetti, a LAV elnöke. 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra mozivásznon látható A Pál utcai fiúk

Újra mozivásznon látható A Pál utcai fiúk
A 2017-es Fábri Zoltán-centenárium alkalmából újra mozivásznon látható A Pál utcai fiúk, amelyet a Magyar Nemzeti Filmarchívum digitális felújítási programjában restauráltak. Tovább olvasom