Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Támogatjuk a családot - győztesek

Kihirdették a "Támogatjuk a családot" Program idei győzteseit.
A 104 pályázó intézmény mintegy 3500 gyermekrajzzal vett részt a versengésben. A harmadik alkalommal meghirdetett pályázaton közel 7 millió szavazat gyűlt össze 5 hét alatt. A pályázat fődíja, az 1 millió forintos támogatás idén Verőcére, a Géza Fejedelem Református Általános Iskolába került.

A „Támogatjuk a családot" rajzpályázattal a Dr. Oetker, immár harmadik alkalommal, hívta összefogásra a közösségeket, hogy fokozottabban figyeljünk a családokra, a család értékeire, valamint a versengésben való részvétellel erősíthessük közösségeink összetartását. Ezt a Program oly módon teszi, ami nemcsak a pályázat idején, hanem azt követően is érezteti hatását.A szülő-gyermek kapcsolat, a család, mint egység által képviselt értékek akkor mutatkoznak meg igazán, ha hiányt szenvedünk. Az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekek, sajnos, nem vérszerinti szüleikkel élnek.

A Dr. Oetker a „Támogatjuk a családot" Program keretein belül az SOS Gyermekfalu Magyarország Alapítványát 2009. óta támogatja anyagilag. Adományát a szervezet különböző célok, feladatok megvalósítására használja fel. 2014-ben ez a cél a fiatal felnőtt SOS-gyermekek úgynevezett utógondozása, azaz önálló életkezdésük támogatása.

A korábbi évek tapasztalataira alapozva, idén a „Támogatjuk a családot Program" rajzversenyének elbírálása során előtérbe került az, hogy a kisebb települések intézményei, vagy akár nagyobb települések kisebb intézményei egyenlő esélyekkel indulhassanak az anyagi támogatásért folyó versengésben. Ennek köszönhetően alakultak az eredmények is.
A heteken át tartó szavazásnak és a közösségek aktivitásának köszönhetően a mintegy 3500 gyermekrajzra idén közel 7 millió szavazat gyűlt össze. A pályázaton egyéni és közösségi díjak kerültek kiosztásra. Közösségi díjak: bruttó 1.000.000.- forintos támogatásban 1 intézmény, Verőce, Géza Fejedelem Református Általános Iskola, további 4 intézmény bruttó 250.000.-forintos támogatásban részesült (Aldebrő, Gyomaendrőd, Jásd, Tiszaföldvár).
hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áradoztak a kritikusok a Jay Leno helyére beülő Jimmy Fallonról

A The Tonight Show új házigazdája az első adásban olyan hírességeket látott vendégül, mint Will… Tovább olvasom