Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Talmácsi nem botrányt akar

Csütörtök délben robbant a hír, amely szerint Talmácsi Gábor egyoldalúan szerződést bontott az őt foglalkoztató Aspar-csapattal és kijelentette, nem utazik el a világbajnokság soron következő versenyére, a franciaországi Le Mans-ba. Tegnap délelőtt a magyar világbajnok Budapesten sajtótájékoztatón közölte álláspontját, majd lapunknak a következőket mondta a kialakult helyzetről.

– Hogy érzi most magát?
– Nekem a motorozás a mindenem, szóval nem életem legjobb napjai ezek. Nagyon sajnálom, hogy idáig fajult a helyzet egy olyan csapatnál, amelynél világbajnoki címet szereztem. Az utóbbi két szezonban semmilyen problémám nem volt az Asparnál, de amióta a Balatonring Racing Team színeiben motoroztam, több probléma is felmerült. Ettől függetlenül látok esélyt arra, hogy egy új szerződés megkötésével rendezzük a vitás kérdéseket.

– Milyen okok vezérelték erre a nehéz döntésre?
– Március 30-án egy sajtótájékoztatón Martinez úr megígérte, hogy a harmadik versenytől, vagyis a jerezi nagydíjtól két gyári Aprilia motorom lesz. Két hete rendezték a jerezi versenyt, ahol csak egy motor várt rám a boxban, és nem tudtak pontos választ adni rá, hogy mikor lesz meg a második. A szerződésemben benne van, hogy két gyári motort kell a rendelkezésemre bocsátaniuk, és ez eddig nem teljesült.

A világbajnok motoros gondterhelt tekintettel kémleli a jövőt. Fotó: MTI
A világbajnok motoros gondterhelt tekintettel kémleli a jövőt.
Fotó: MTI

– Volt más gond is?
– Jerezben menedzseremmel, Stefano Favaróval tényként közölték, hogy egy a Grupo Milton és a Logistic Land által megbízott külső cég átveszi a magyarországi kommunikációmat, a médiakapcsolataimat és a sportjogaimat. Ezekkel a jogokkal kizárólag a Faster Management LLC rendelkezhet, amely ezeket a jogokat nem adta, és nem is fogja továbbadni harmadik félnek. Stefano engem csak a vasárnapi versenyt követően tájékoztatott az eseményekről, már ekkor úgy döntöttünk, hogy lépnünk kell. Hazaérkezésünk után egyeztettünk az egyéni szponzoraimmal és az ügyvédeinkkel, és arra jutottunk, hogy szerződést bontok az Aspar-csapattal. Amikor 250 kilométer/órával kell száguldozni, tudat alatt nem zavarhatnak a versenyzésben ilyen dolgok, mert az akár az életembe is kerülhet.

– Hogyan tovább, látjuk még az idén versenyezni?
– Nem tudom, hogyan folytatódik a pályafutásom, én az Aspar-csapattal való megegyezésre is nyitott vagyok, csak meg kell egyeznünk a feltételekben. Pozitívan gondolkozom, Stefano Favaro most is Le Mans-ban tartózkodik, és próbálja egyengetni a jövőmet. A szívem szakad majd meg, amikor elrajtol nélkülem a mezőny, én pedig erőm teljében nem lehetek ott a versenypályán. Bízom benne, hogy jobbra fordul a helyzet, és tudom, hogy büszke lesz még Magyarország arra, hogy Talmácsi Gábor képviseli a piros-fehér-zöld színeket.

Favaro a hibás?

Kizárólag Talmácsi Gáborral kíván tárgyalni a folytatásról Jorge Martínez, mert a Balatonring Team csapatfőnöke szerint a versenyző menedzsere, Stefano Favaro provokálta ki a szakítást. Martínez elmondta: szeretné, ha Talmácsi a Balatonring Teamnél folytatná a pályafutását, és a jövő héten Budapestre utazik, hogy négyszemközt beszéljen a pilótával.

Olvasóink írták

 • 6. AHA. 2009. május 17. 15:14
  „gagarin hozzászólását miért törölték?”
 • 5. kisokoska 2009. május 17. 11:56
  „Én is úgy látom hogy a Favaro nem volt megelégedve a kapott pénzel. Szegény Talma. Csak Ő miatta néztem a motorversenyt.”
 • 4. Szilágyi_Zsolt 2009. május 17. 09:56
  „Magyarország nem Kelet-Európa.”
 • 3. kumpala 2009. május 16. 19:01
  „Gagarin hozzászólása elgondolkodtató. Én ettől függetlenül kicsit elhamarkodottnak érzem a szerződésbontást. Alonso is végigcsinálta az idényt a Mclarennél 2007-ben, és csak utána lépett le. Pedig mennyire meg volt sértve..”
 • 2. MTT 2009. május 16. 17:49
  „Nagyon szomorú,és ez nem indok, hogy csak azért ne lehessen ott, mert magyar, - ő hozta az eredményeket. Lehet, hogy többet szeretne, mint amit eddig kapott. Korrekt a reakciója Jorge Martíneznek, meg kell beszélniük. Hajrá.”
 • 1. patriot 2009. május 16. 13:48
  „Egy jó csapatnál,jó motorral,jó eredményekkel és mindezt egy nagyobb kategóriában, hát ez érthetetlen...
  Amivel pedig indokolták az egy lóf..ütty!
  Talmácsit átverték.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megdöbbentő titok derült ki Hernádi Juditról!

Hernádi Juditról egyik legközelebbi barátja, Verebes István írt könyvet. A kötetben színésznő Maya… Tovább olvasom