Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Táborokról már márciusban? Érdemes előre gondolkodni!

Nagyot fordult a világ a táborok tekintetében is, és manapság minden érdeklődési körnek megfelelően szervernek táborokat.

Csak úgy repül az idő! Ismét vége a télnek és márciussal már itt is van a 2011-es év tavasza. A diákoknak még le kell gyűrni a tanév utolsó nehézségeit, amely egyre nehezebb az iskola falai között a várva várt jó idő beköszöntével, de végül eljön a nyár és vele a szünidő. Hamarabb, mint gondolnánk, így érdemes előre gondolkodva a legjobb táborhelyeket már most nézegetni, gyorsan döntőknek lefoglalni.

A vakáció nem múlhat el egy remekbe szabott tábor nélkül, melyre bárki egyénileg is jelentkezhet, vagy az iskolatársainkkal együtt is felfedezhető egy újabb osztálykirándulásra alkalmas helyszín.

Tábor hallatán a legtöbb szülőnek a klasszikus változat jut eszébe: Távol a megszokott város betonrengetegétől vidéki, faházas szálláson a napok vetélkedőkkel, kézműves foglalkozásokkal, erdei kirándulással, pancsolással a közeli tónál vagy folyónál, a helyi nevezetességek megtekintésével telnek, és esténként szalonnasütés a tábortűz körül. Ilyen is van, azonban nem kell messzire menni, hogy a szünidőt kellemesebbé tegyük. Még a fővárosban is izgalmas szórakozási lehetőségeket ígérő táborokat találunk.

Minden korosztálynak a bölcsődéstől (szülővel vagy nélküle) a középiskolásig indítanak táborokat. Választhatjuk a napközis vagy az ott alvós megoldást. Májustól egészen októberig jelentkezhetünk az egymást követő turnusokra. Országszerte, a legtöbb megyében felkészült szervezők várják az érdeklődőket. Ha nem túl gyakran esik meg velünk, hogy külföldre utazhatunk, akkor igen izgalmas lehet több napot eltölteni egy másik országban, megismerkedni annak kultúrájával és az idegen nyelvet különböző nemzetiségű társainkkal együtt gyakorolni. A napok számának tekintetében is igen változatos a kínálat. Megtalálhatóak a pár naposak mellett a klasszikus, 7 napos 6 éjszakás változatok - melyek néha megtoldhatóak 1-2 bónusznappal - valamint a több hetes lehetőségek is.

Ha nincs igazán elképzelése, mit is lehet egy táborban csinálni, akkor íme egy kis ízelítő:

Belegondolt már micsoda élményt jelent a gyerkőcöknek a tévéből látott idegen népcsoportok, és régmúlt korok emberének, indiánok, cowboyok, hercegnők, lovagok bőrébe bújva élethű környezetben átélni azok mindennapjait? Halott már vándortáborról, ahol nincs állandó helyszín, mert a szállás minden nap máshol van? Megismerkedhetünk a régi falusi hagyományokkal, akár maguk a gyerekek készíthetik el ételüket hagyományos módon, mint a kenyérdagasztás dézsában.

Természettudományi táborok alkalmával ismerkedhetnek meg hazájuk legszebb tájainak őshonos növény és állatvilágával. Versenyek, vetélkedők alkalmával lehetőség nyílik meghívott közismert vendégekkel, előadó művészekkel találkozni, velük együtt szórakozni és tanulni valamit a szakmájukról.

Nagyot fordult a világ a táborok tekintetében is, és manapság minden érdeklődési körnek megfelelően szervernek táborokat. A legtöbb valamilyen központi témára helyezi a hangsúlyt, változatos programokkal színesítve azt. A Taborfigyelo.hu honlapján jelenleg 20 kategórián belül további egymástól kisebb-nagyobb mértékben eltérő gyermektábor, valamint nagyobb létszámra számot tartó osztálykirándulás található. A teljesség igénye nélkül megemlíthetjük a Rajzfilmes tábort, a Színjátszós tábort, a Média táborokat, a Mozgás és készségfejlesztő tábort, az Informatika tábort, az Életmód tábort, a Kalandtábort, a Tánctábort, a különböző Sport táborokat vagy a felnőtteknek is indított Lovas tábort.

Az már látható, hogy ezen a téren nem szenvedünk hiányt. Ezért nem csak a lehetőségek sokszínűségére kívánjuk felhívni a figyelmet, hanem segíteni is szeretnénk az érdeklődők eligazodását. Találnak kedvükre valót azok, akiknek az anyagiak nem az elsődleges szempont, ugyanakkor a táboroztatók is tisztában vannak azzal, hogy pénzügyileg mennyire eltérő a szülők helyzete, így szerencsére színvonalas kikapcsolódásban részesülhet a szerényebb keresetűek gyermekei is. Egyes helyeken testvér- és törzstáborozói kedvezményeket nyújtanak, vagy beválthatjuk az üdülési csekkünket is.

Javasolt mindenképpen több tábort átnézni és nem az első jónak tűnőbe beíratni a gyermeket. A Taborfigyelo.hu oldal kitűnő megoldás minderre, ugyanis egy helyen, összehasonlíthatóan árakkal lehet válogatni a legkülönbözőbb táborokból képekkel, leírásokkal és nem elhanyagolható: mindenhol tudunk is jelentkezni egyúttal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dukai Regina és Zséda már készül a tavaszra

Hamarosan beköszönt a tavasz és a hazai sztárok már most rákapcsoltak az edzésre, hogy még… Tovább olvasom