Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Szűz Mária és Jézus bőrébe bújtatták Barbie-t és Kent

A provokatív kiállítás azonban feldühödött hívők tiltakozásai és fenyegetései miatt mégsem nyílt meg.
Feldühödött hívők tiltakozásai és fenyegetései miatt mégsem nyílt meg Buenos Airesben az a provokatív kiállítás, amely vallási alakok, köztük Szűz Mária és Jézus "bőrébe bújtatta" Barbie-t és barátját, Kent.

Emiliano Paolini és Marianela Perelli Barbie: The Plastic Religion (Barbie: a műanyag vallás) című tárlata szombaton nyílt volna meg a POPA galériában. Az alkotópáros azonban úgy döntött, mégsem nyitják meg a pop-szürrealista tárlatot, hogy elkerüljék a közfelháborodást.


A kiállításon, amelyre 33 darabos kollekciót készítettek a művészek, Barbie-t többek között a Guadalupei Szűzanya, Mexikó védőszentje, Jeanne d’Arc, az orléans-i szűz és Káli indiai istennő "jelmezében" láthatta volna a közönség. Barátja, Ken pedig a keresztre feszített Jézusként, Szent Sebestyénként és Buddhaként is megjelent volna a tárlaton.

"A világ legkülönbözőbb részeiről kaptunk fenyegetéseket" - mondta Emiliano Paolini, hozzátéve: az emberek teljesen félreértelmezték munkájukat.


Mint mondta, alkotótársával azért választották a népszerű babát a projekthez, mert "a Szűzanyát a vallás mindig a legszebb nők vonásaival ábrázolta, és ma Barbie a legszebb nő". A kor szépségideálja gyakran nyomon követhető a Szűz Mária-ábrázolásokban, Michelangelo idejében például erőteljesebb, a középkorban stilizáltabb alakként ábrázolták - mutatott rá a művész.

Hozzátette, hogy értetlenül állnak az emberek reakciója előtt. Ők maguk is vallásosak, neki például a Dios (Isten) szó rá van tetoválva a kezére, művésztársa pedig a Guadalupei Szűzanyát ábrázoló medált hord. "A házi szentélyünkben, a konyhában több szent van, mint a Vatikánban" - jegyezte meg Emiliano Paolini.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Filmvetítés közben lett öngyilkos a mozigépész

A pesti plázában a minap egy film leadása után a mozigépészt késsel a mellkasában találták a… Tovább olvasom